Rowe spreekt van zwaarste Tour ooit: 'Het leek wel een serie van eendagskoersen' Wielrennen
Wielrennen

Rowe spreekt van zwaarste Tour ooit: 'Het leek wel een serie van eendagskoersen'

Rowe spreekt van zwaarste Tour ooit: 'Het leek wel een serie van eendagskoersen'

Met drie leiders trokken de INEOS Grenadiers naar de Tour de France om mee te dingen naar de eindzege. Luke Rowe reisde als superknecht mee af naar Frankrijk, maar stuitte daar op de suprematie van Tadej Pogacar en de uiteindelijke winnaar: Jonas Vingegaard. De Britse renner stelt dat we dit jaar van de zwaarste Toureditie ooit hebben kunnen genieten.

Geraint Thomas, Adam Yates en Daniel Felipe Martínez moesten het gaan doen namens INEOS, maar een derde plek voor Thomas bleek het hoogst haalbare. Dat terwijl de ploeg met de voltallige selectie aan de slotrit naar Parijs zal beginnen, in tegenstelling tot vele andere ploegen die onderweg één of meerdere pionnen kwijt zijn geraakt.

Rowe is maar wat blij dat Parijs zich aandient, want de 32-jarige renner van acht Tourdeelnames kijkt terug op een loodzware editie. 'Het waren twintig dagen waarin we elkaar van kilometer nul tot het einde de stuipen op het lijf hebben gejaagd', vertelt hij bij Rouleur. 'De manier waarop er werd gekoerst was echt ongelofelijk: dag in, dag uit. Het leek wel een serie eendagskoersen. Zo zeiden we in de bus dat het de ene dag de Scheldeprijs was, de andere dag de Ronde van Vlaanderen. Dit was de zwaarste Tour die ik ooit heb gereden.'

Rowe ziet in Bernal serieuze bedreiger voor Vingegaard en Pogacar

De laatste keer dat een renner van INEOS Grenadiers met de Tourzege aan de haal ging was in 2019, toen Egan Bernal hem wist te winnen. De Colombiaan is echter nog aan het herstellen van de blessures die hij opliep tijdens zijn trainingsongeluk in januari en kon daardoor niet deelnemen. Een hard gelag voor de 25-jarige coureur, zo ook voor de Grenadiers. Rowe denkt namelijk dat Bernal een serieuze bedreiger was geweest voor Vingegaard en Pogacar.

'Als ik optimistisch ben, denk ik dat hij op dit moment namens ons de enige man is die met hen kan concurreren, als hij op zijn best is', zo klinkt het. 'Hij zou de go-to man zijn en ik denk dat we ze hadden kunnen uitdagen. Of we ze echt hadden kunnen verslaan, weet ik niet. Deze jongens vliegen. G (Thomas, red.) werd derde en ik denk dat het geen schande is om te zeggen dat hij de derde beste in de race was', aldus Rowe.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws