Louter blije gezichten in top tien Tour de France: Gaudu vierde, Vlasov stijgt naar plek vijf Wielrennen
Wielrennen

Louter blije gezichten in top tien Tour de France: Gaudu vierde, Vlasov stijgt naar plek vijf

Louter blije gezichten in top tien Tour de France: Gaudu vierde, Vlasov stijgt naar plek vijf

Jonas Vingegaard op één, Tadej Pogacar op twee en Geraint Thomas op drie: dat is het eindpodium in de Tour de France in Parijs op zondag. Maar er waren nog een hele hoop blije gezichten na etappe 20. Wie verdeelden de andere posities in de top tien? Een overzicht:

David Gaudu werd in 2020 al een keertje achtste in de Vuelta a España, maar een vierde plek in de Tour de France is veruit zijn beste prestatie in een grote ronde. De Fransman was na een prima tijdrit (26e) blij met het eindresultaat. 'Ik heb een goede tijdrit gereden. Ik had erop gerekend dat Geraint en Tadej mij zouden inhalen, maar ik heb Tadej nooit gezien. Ik ben moe, maar trots dat ik als vierde eindig. De hele ploeg heeft hier voor gereden en we waren uiteindelijk drie weken heel constant', zo zegt hij tegen onder meer Cyclism'Actu.

Vlasov stijgt nog twee plekken

Aleksandr Vlasov was in de tijdrit de grote winnaar. Hij begon de dag als zevende in het klassement, maar bewees een goede tijdrijder te zijn en steeg zo nog twee plekken. Ondanks een vrij anonieme Tour rijdt hij als nummer vijf Parijs binnen. 'Ik heb veel geleden deze ronde, maar ik voelde me vandaag beter dan de laatste dagen. Mijn tijdrit was oké, niet meer dan dat. We hebben ons doel bereikt door top vijf te rijden en daar ben ik blij mee. Na een coronabesmetting voor de Tour, mijn crash in de eerste week en verkoudheid in de Alpen, is dit resultaat een opluchting', aldus de Rus via de site van BORA-hansgrohe.

Op plek zes was Nairo Quintana het eerste slachtoffer van Vlasov, maar ook de Colombiaan is meer dan tevreden, vertelt hij via de officiële kanalen van Arkéa-Samsic. 'Vorig jaar was de Tour verschrikkelijk, vooral bergop. Dit jaar hebben we met de ploeg de best mogelijke prestatie geleverd, zodat ik in topconditie aan de start stond. Ik kon weer wedijveren met de besten en word zesde in de snelste Tour ooit.' Op plek zeven was het Romain Bardet die nog een plekje steeg en namens Team DSM keurig top tien reed. 'Ik heb mijn best gedaan en ben blij dat ik met een goed gevoel heb afgesloten in de tijdrit', is hij kort van stof op de site van Team DSM.

Louter blije gezichten in top tien Tour de France: Gaudu vierde, Vlasov stijgt naar plek vijf
Aleksandr Vlasov

Meintjes voor de derde keer achtste in de Tour

Tot slot Louis Meintjes, ook al zo'n tevreden man op plek acht. De Zuid-Afrikaan begon de tijdrit als zesde, maar Vlasov en Bardet klommen over hem heen. Geen probleem, want Meintjes ging voor top tien en evenaart met plek acht zijn beste prestaties uit 2016 en 2017. Hij vertelt via de site van Intermarché-Wanty-Gobert: 'In de bergen heb ik heel veel gegeven om in de top tien van deze Ronde van Frankrijk te eindigen. Ik trok verschillende keren in het offensief. De laatste dagen voelde ik dat de vermoeidheid zich opstapelde, dat het herstel trager verliep. Ik heb alles gegeven in deze beslissende tijdrit, maar helaas was dat niet voldoende om mijn zesde plaats vast te houden.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news