Sagan laat mogelijk het Openingsweekend schieten voor twee kleinere Franse wedstrijden Wielrennen
Wielrennen

Sagan laat mogelijk het Openingsweekend schieten voor twee kleinere Franse wedstrijden

Sagan laat mogelijk het Openingsweekend schieten voor twee kleinere Franse wedstrijden

Na onder meer Primoz Roglic, Egan Bernal en Wout van Aert lijkt Parijs-Nice zich ook te mogen verheugen op de komst van Peter Sagan. De Slovaak maakte deze winter de overstap naar het Franse TotalEnergies, dat zijn marketingkanon natuurlijk het liefste inzet in de grote Franse wedstrijden.

Om die reden is het ook een mogelijkheid dat Sagan in plaats van het Openingsweekend te zien zal zijn in de Franse eendagswedstrijden de Ardeche Classic en Drôme Classic in datzelfde weekend, zo geeft Sagans rechterhand Gabriele Uboldi aan in gesprek met Het Nieuwsblad. 'Peter rijdt nu voor een Franse ploeg, dus is het niet onlogisch dat hij meer koersen op Franse bodem zal afwerken.' Hij zou eigenlijk zijn seizoen aanvangen in de Vuelta a San Juan, maar die Argentijnse wedstrijd werd afgelast.

De grote doelen voor de drievoudig wereldkampioen dit jaar bevinden zich voornamelijk in april: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan met rood omcirkeld in de agenda van Sagan. Sagan hoopt dat hij voor de eerste keer sinds 2018 een gooi kan doen naar een overwinning in een Monument. Destijds won hij Parijs-Roubaix.

Sagan testte positief na skivakantie

Momenteel zit Sagan in quarantaine na een coronabesmetting, die te herleiden is naar een skivakantie met zijn familie. 'Peter was met oudjaar op skivakantie met familie en nam daarbij de nodige maatregelen door vooraf iedereen te laten testen. Het was dan ook vreemd dat hij en Juraj nadien de enige twee waren die positief hebben getest', stelt Uboldi.

Waar Sagan vorig jaar lang last had van zijn besmetting, vallen de symptomen ditmaal mee. Hij heeft enkel last van wat keelpijn en een verstopte neus. 'Maandag zitten hun tien dagen erop. Als ze dan negatief testen, kunnen ze de trainingen weer hervatten. We maken ons geen zorgen over zijn vormpeil', geeft Uboldi aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws