Cofidis-baas haalt uit naar Viviani: 'Met zo'n vetgehalte ging het natuurlijk niet werken' Wielrennen
Wielrennen

Cofidis-baas haalt uit naar Viviani: 'Met zo'n vetgehalte ging het natuurlijk niet werken'

Cofidis-baas haalt uit naar Viviani: 'Met zo'n vetgehalte ging het natuurlijk niet werken'

Cofidis en Elia Viviani: het bleek de afgelopen twee jaar geen goed huwelijk. Nu de Italiaanse sprinter vertrokken is naar INEOS Grenadiers, kan ploegbaas Cedric Vasseur vrijuit benoemen waar de problemen zaten in de samenwerking.

Vasseur stelde donderdag zijn Cofidis-formatie voor 2022 voor, met aankopen als Ion Izagirre, Bryan Coquard en Max Walscheid. Toch ging het ook nog over de afgelopen seizoenen, waarin Viviani dé man was die de leegte van ritzeges sinds 2008 in de Tour de France voor de formatie moest oplossen. 'Sportief gezien was Viviani een mislukking', stelt Vasseur in niet mis te verstane woorden in L'Equipe.

'Het komt door verschillende factoren dat we niet bij elkaar pasten', geeft de ploegbaas aan. 'Het begon met een valpartij in de Tour Down Under, waarna we door de coronapandemie vier maanden stil stonden. En toen kwam de Tour.' In 2020, het corona-jaar, was Viviani dus degene die voor het eerst sinds 2008 een Tour-ritzege moest behalen voor Cofidis, maar het ging bij de start al mis volgens Vasseur. 'Hij kwam aan de start met een goed buikje', zucht de Fransman. 'Met zo'n vetgehalte ging het natuurlijk niet werken.' Uiteindelijk was een vierde plek in rit tien het beste resultaat voor Viviani.

Vasseur gemotiveerd voor 2022

Uiteraard ging het op de presentatie van de ploeg vooral over het seizoen 2022, dat voor Cofidis beter moet verlopen. Vasseur maakte eerder deze week al bekend dat kopman Guillaume Martin de dubbel Giro-Tour gaat doen, zijn andere kopman Izagirre gaat voor die andere dubbel, Tour-Vuelta. In de sprints en klassiekers mikt de Franse formatie voornamelijk op nieuwkomers Coquard en Walscheid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws