Modderman Aerts de beste in Drentse klei van Superprestigemanche in Gieten Veldrijden
Veldrijden

Modderman Aerts de beste in Drentse klei van Superprestigemanche in Gieten

Modderman Aerts de beste in Drentse klei van Superprestigemanche in Gieten

Toon Aerts heeft op kenmerkende wijze uitgehaald in de eerste Superprestige-cross van het seizoen in Gieten. De coureur van Trek-Baloise Lions was de beste in de modder en hield op die manier af.

Net als in Noord-Frankrijk was het ook in Noord-Nederland glibberen en glijden geblazen, in het Drentse Gieten. Lars van der Haar trok zich er aan het begin van de Superprestige-cross weinig van aan, de kleine Hollander legde er meteen duchtig de pees op. Verrassend genoeg was het Joris Nieuwenhuis die overpakte.

Beide Nederlanders werd echter geen lange periode aan het front gegund, daar de Belgen eerst het bordje leegaten. Aerts, Hermans en Iserbyt namen het commando over, maar die laatste verdween al snel van het front. De winnaar van drie crossen tot dusver leek het in Gieten niet te hebben.

Aerts en Hermans boven de rest

Wie het wel had, was Thibau Nys. De coureur van Trek-Baloise Lions was bezig met een sterke opmars, die hem in de derde ronde even naar plek vijf bracht. Een ploegmaat van hem, Aerts, denderde vooraan ondertussen weg van zijn enige overgebleven opponent Hermans.

Als gekende modderman ploeterde Aerts door de Drentse klei, die zich weliswaar moeilijk echt los kon wrikken van de taaie Hermans. In de voorlaatste ronde was het dan toch zover: Aerts zette zijn turbo aan en nam op die manier snel afstand van Hermans, die zichzelf mocht troosten met plek twee.

Uitslag Superprestige Gieten mannen 2021

1. Toon Aerts
2. Quinten Hermans + 0.23
3. Eli Iserbyt + 1.03
4. Laurens Sweeck + 1.29
5. Lars van der Haar + 1.38
6. Pim Ronhaar + 1.43

7. Toon Vandebosch + 2.03
8. Jens Adams + 2.12
9. Tom Meeusen + 2.40
10. Corné van Kessel + 2.59


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws