Sam Bennett boekt eerste seizoenszege na sterke lead-out Van Poppel in Eschborn-Frankfurt Wielrennen
Wielrennen

Sam Bennett boekt eerste seizoenszege na sterke lead-out Van Poppel in Eschborn-Frankfurt

Sam Bennett boekt eerste seizoenszege na sterke lead-out Van Poppel in Eschborn-Frankfurt

Sam Bennett heeft in Eschborn-Frankfurt zijn eerste overwinning van het jaar weten te boeken. De renner van BORA-hansgrohe ontving een sterke lead-out van Danny van Poppel, waarna hij Fernando Gaviria en Alexander Kristoff klopte.

Op de Dag van de Arbeid werd in en rond Frankfurt traditiegetrouw Eschborn-Frankfurt verreden: een race van 185 kilometer lang met finish in het financiële centrum van Duitsland. Een groot gedeelte van dat parcours reden vijf renners op kop. Jens Reynders (Sport Vlaanderen), Daan Hoole (Trek-Segafredo), Pierre Rolland (B&B), Johan Meens (Bingoal) en Juan Antonio López-Cosar (Burgos) waren de namen. Zij kregen van het peloton echter niet veel ruimte.

Rolland en Reynders ook aanwezig in nieuwe vlucht

Onder aanvoering van Alpecin-Fenix werd het verschil met de kopgroep beperkt gehouden. De ploeg had kennelijk veel vertrouwen in sprinter Jasper Philipsen, die een jaar eerder ook al de beste was in de Duitse eendagskoers. Zij moesten nog flink aan de bak toen een grote groep tegenaanvallers wat probeerde op de tweede beklimming van de Mammolshain, maar lang duurde dat feestje niet. Als een gevolg van de tempoversnelling was het voor de vluchters snel einde verhaal.

Vervolgens bleven er aanvallen komen, waarna een nieuwe kopgroep van vijf zich wist te formeren. Meens en Rolland waren hierin opnieuw van de partij. Dit keer kregen zij gezelschap van Jonas Rutsch (EF Education), Edward Theuns (Trek-Segafredo) en Ceriel Desal (Bingoal). Ook dit vijftal kon hun aanvalswerk echter niet tot een succesvol einde brengen. Op zo'n veertig kilometer van het einde waren zij alweer teruggepakt door het peloton.

Van Poppel leidt Bennett naar zege

Hoewel de vluchters al zo vroeg weer gegrepen werden, bleef het tempo in het peloton onverminderd hoog liggen. De sprintersploegen probeerden hun snelle mannen in een gunstige positie te houden, waardoor het lastig was voor eventuele vrijbuiters om iets nieuws te ondernemen. De belangen voor een massasprint waren simpelweg te groot.

Bij het binnengaan van de laatste kilometer was het Bahrain Victorious dat de kop nam, maar in het bochtenwerk verloren de mannen van Phil Bauhaus hun goede positie. In de laatste honderden meters nam Van Poppel sterk de leiding voor sprinter Bennett, die het vervolgens alleen nog maar hoefde af te maken. Terwijl hij naar de zege reed, kwamen Gaviria en Kristoff nog sterk opzetten. Zij kwamen echter net tekort.

Uitslag Eschborn-Frankfurt 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws