Sam Oomen (Jumbo-Visma) met lichte twijfels aan de start van Vuelta: 'Niet geheel pijnvrij' Wielrennen
Wielrennen

Sam Oomen (Jumbo-Visma) met lichte twijfels aan de start van Vuelta: 'Niet geheel pijnvrij'

Sam Oomen (Jumbo-Visma) met lichte twijfels aan de start van Vuelta: 'Niet geheel pijnvrij'

Bij de ploegenvoorstelling van de Ronde van Spanje in Utrecht stonden de verschillende doelen van de 23 deelnemende ploegen, naast het inluiden van een Utrechts wielerfeest, centraal. Jumbo-Visma, voor wie de eerste drie dagen door Nederland als thuiswedstrijden gelden, was één van de blikvangers. Rondom kopman Primoz Roglic heersen al langer twijfels met betrekking tot zijn vorm en fysieke gesteldheid. Ook zijn meesterknecht Sam Oomen begint niet geheel zonder zorgen aan de laatste grote ronde van het jaar, zo verklaart hij aan WielerRevue.

Sam Oomen stond op 31 juli jongstleden niet aan de start van de tweede etappe in de Ronde van Polen. Sindsdien heeft hij nog niet pijnvrij weten te fietsen. Toch staat de 27-jarige klimmer uit Tilburg wel aan de start van de Ronde van Spanje als belangrijke helper van Primoz Roglic, die een gooi gaat doen naar zijn vierde eindzege op rij. 'Ik ben hard gevallen in Polen en dat was wel een kleine terugslag. Ik hoop dat het tijdens de Vuelta wel wat beter gaat, maar ik mag zeker niet klagen', stelt hij enigszins twijfelend. 'Ik heb na Polen wel goed kunnen trainen en naar omstandigheden viel het zeker niet tegen, maar ideaal was het niet. Pijnvrij zou ik het niet kunnen noemen. Het gaat namelijk om gekneusde ribben en dat doet altijd wel lang zeer. Ik hoop dat het na een tijdje in koers wel beter gaat', herhaalt hij.

Geen afspraken over wie de rode trui 'mag krijgen'

'Ik denk niet dat we kunnen afspreken wie als eerst over de finish gaat komen. Daarvoor gaat het teveel op de limiet zijn. Daar is vooralsnog ook nog niet over gesproken', aldus de sympathieke Tilburger. Op de vraag hoe goed Roglič daadwerkelijk is, heeft Oomen geen antwoord. 'Ik zou het niet zo goed weten eigenlijk. Maar hij zou hier niet zijn als hij geen kans zou maken om te winnen.' Oomen relativeert zijn eigen ambities: 'Ik ben hier in eerste instantie om zo goed mogelijk Primoz te ondersteunen en hopelijk resulteert dat in om er in de finales nog te zijn. Dat zou het mooiste zijn', sluit hij af.

Jumbo-Visma is met hardrijders Roglic, Affini en Dennis één van de favorieten om de ploegentijdrit in Utrecht te winnen. De grootste concurrentie komt uit Britse en Belgische hoek, van respectievelijk Quick-Step Alpha Vinyl en INEOS Grenadiers. Jumbo-Visma zal vrijdagavond als laatste wegrollen van het startpodium in Utrecht. Om 19.58 begint het team aan haar race tegen de klok.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws