Update | Slecht nieuws Tolhoek: extra onderzoek haalt gebroken ribben en breuk in schouder boven Wielrennen
Wielrennen

Update | Slecht nieuws Tolhoek: extra onderzoek haalt gebroken ribben en breuk in schouder boven

Update | Slecht nieuws Tolhoek: extra onderzoek haalt gebroken ribben en breuk in schouder boven

(31 juli 2022) De eerste etappe van de Ronde van Polen is niet voor iedereen even fijn verlopen. Sam Oomen en Antwan Tolhoek kwamen bijvoorbeeld ten val, waardoor zij in de volgende etappe niet meer van start kunnen gaan. Ook brak Johan Jacobs zijn sleutelbeen.

De opgave van Oomen werd bekendgemaakt door Jumbo-Visma via de sociale kanalen van het team. De ploeg maakte daarbij verder niet bekend met welke verwondingen Oomen exact te kampen heeft. De Nederlander was betrokken bij een valpartij op iets minder dan een kilometer van de finish, net voordat zijn ploeggenoot Olav Kooij de rit won.

Bij Trek-Segafredo zien ze een andere Nederlander opgeven. Het team laat via hun sociale media weten dat de Nederlander erg veel last heeft van zijn schouder na de valpartij. Scans hebben uitgewezen dat hij geen breuken heeft.

Jacobs breekt sleutelbeen, nog meer uitvallers

Jacobs was een van de andere renners die bij de valpartij voor de sprint betrokken was. Zijn ploeg Movistar laat op Twitter weten dat de Zwitser na afloop van de rit naar het ziekenhuis vervoerd werd, waar een breuk in zijn linkersleutelbeen werd vastgesteld. Hij zal dus eveneens niet van start gaan in de tweede rit van de Ronde van Polen.

Daar bleef het overigens niet bij als het gaat om de niet-opstappers. Ook Jelle Wallays (Cofidis), Aritz Bagües (Caja Rural), Rasmus Tiller en Tobias Halland Johannessen (beiden Uno-X) zagen we niet meer aan de start van de tweede rit.

Update - 4 augustus 2022 (09.15 uur): Tolhoek loopt meerdere breuken op

Slecht nieuws voor Antwan Tolhoek... De Nederlander van Trek-Segafredo is na zijn crash in de eerste etappe van de Ronde van Polen zwaarder gehavend dan oorspronkelijk gedacht. Na extra onderzoek kwam aan het licht dat er drie ribben zijn gebroken en er werd een breuk in de schouder ontdekt. 'Een flinke tegenvaller', schrijft Tolhoek, die in eerste instantie zonder breuken leek te zijn weggekomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws