Sánchez had graag gewonnen, Wright voelt zich klote: 'Dacht dat we de zege hadden' Wielrennen
Wielrennen

Sánchez had graag gewonnen, Wright voelt zich klote: 'Dacht dat we de zege hadden'

Sánchez had graag gewonnen, Wright voelt zich klote: 'Dacht dat we de zege hadden'

Bahrain Victorious was één van de meest actieve teams in de tiende rit van de Tour de France. Luis León Sánchez en Fred Wright zaten mee namens de ploeg en werden uiteindelijk derde en negende op de slotklim. 'Ik dacht echt dat we de zege hadden', liet Wright na afloop van de door Magnus Cort gewonnen etappe weten.

Wright opende vroeg de debatten en was present in de eerste moves vanuit de vlucht, waarna Sánchez solo ging op de slotklim. Zijn ploegmaat beschermde zijn ontsnapping perfect, maar Sánchez werd weer bij de lurven gegrepen door met name Nick Schultz en Matteo Jorgenson. De Spanjaard probeerde nog een lead-out te doen voor zijn Britse ploeggenoot, maar die kon het niet meer bolwerken.

'Als ploeg hebben we goed werk geleverd en ik wil Fred bedanken', zegt de inmiddels 38-jarige Sánchez op de kanalen van zijn ploeg. 'Hij is een zeer sterke kerel, en we ondersteunen elkaar heel goed in de finale. Ik had een goed gevoel en wilde ontsnappen, omdat er anderen zouden zijn met een sterke sprint.'

'Uiteindelijk is het de derde plek, wat niet slecht is, maar ik had heel graag gewonnen', zegt de viervoudig ritwinnaar van de Tour tussen 2008 en 2012. 'Woensdag krijgen we een zware etappe, waarin we zullen werken voor Damiano (Caruso, red.)', zo vertelt de ex-renner van Rabobank

Wright: 'Wist dat we tot de finish zouden gaan'

Wright was naar eigen zeggen niet van plan om in de ontsnapping te gaan. 'Maar er waren zoveel aanvallen, dat ik gewoon wat jongens volgde en plots in de groep bij Luis León zat. Het was een sterke vlucht, waarvan we wisten dat die tot de finish zou gaan. Ik voel me klote, om eerlijk te zijn: ik dacht dat we de zege zouden pakken', aldus de jonge Brit, die zich ook al toonde in de rit naar Lausanne.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws