Schultz mist ritzege in Tour op een haar: 'Om eerlijk te zijn: ik had zeer slechte benen' Wielrennen
Wielrennen

Schultz mist ritzege in Tour op een haar: 'Om eerlijk te zijn: ik had zeer slechte benen'

Schultz mist ritzege in Tour op een haar: 'Om eerlijk te zijn: ik had zeer slechte benen'

Nick Schultz gunde zijn ploeg Team BikeExchange-Jayco dinsdag bijna de tweede ritzege van de Tour de France. De Australiër leek op weg naar de zege, maar werd in extremis geremonteerd door de oersterke Deen Magnus Cort. 'Ik probeerde te pokeren, maar ben nog nooit in de positie geweest om een Touretappe te winnen.'

Schultz kon dus ruiken aan de overwinning, maar is tegelijkertijd trots op zijn tweede plek. 'Ik ben heel blij met mijn tweede plek, maar eerlijk gezegd ben ik ook teleurgesteld: je krijgt niet elke dag de kans om een rit in de Tour te winnen. Ik zal het blijven proberen en dan zien we wel waar het schip strandt', geeft hij aan op de site van zijn ploeg.

'Het was een zware dag, en om eerlijk te zijn: ik had zeer slechte benen na de rustdag. Gelukkig probeerden de jongens me in de ontsnapping te krijgen, ik hoefde alleen maar aan te haken', geeft hij zijn ploeggenoten een compliment. 'Toen ik eenmaal mee zat, begon ik mij zorgen te maken: ik voelde mij niet goed, dus ik moest echt gaan gokken', doet Schultz zijn verhaal.

Schultz probeerde te pokeren

'Gelukkig had ik Jack Bauer bij me, hij deed een geweldige beurt door de ontsnapping bij elkaar te houden en het tempo hoog te leggen', gaat Schultz verder. 'Ik moest mij rustig houden, de goede benen proberen te vinden en simpelweg mijn best doen op de slotklim', gaat de man uit Brisbane verder.

'Ik probeerde wat te pokeren, maar ik ben nog nooit in de positie geweest om een Touretappe te winnen. Het verliep bijna perfect, maar een man als Magnus Cort, die al ritten won in de grote rondes, was uiteindelijk simpelweg de betere', zegt hij vol respect over zijn Deense opponent, die zijn tweede Tourrit won in zijn loopbaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws