Scandinavisch bolwerk krijgt mooi vorm: rode truidrager Eiking versterkt Uno-X Mobility in 2024 Wielrennen
Wielrennen

Scandinavisch bolwerk krijgt mooi vorm: rode truidrager Eiking versterkt Uno-X Mobility in 2024

Scandinavisch bolwerk krijgt mooi vorm: rode truidrager Eiking versterkt Uno-X Mobility in 2024

Odd Christian Eiking versterkt de gelederen van Uno-X Mobility. De Noorse renner tekent een contract voor een jaar bij de ploeg uit zijn eigen land. Dat kondigt de ploeg van Thor Hushovd aan via X. Eiking zat zonder ploeg nadat zijn contract niet werd verlengd door EF Education EasyPost.

Eiking werd vooral bekend bij het grote publiek toen hij in de Vuelta a Espana van 2021 erg lang de rode trui droeg, tot hij in de zeventiende etappe ten val kwam en bijna tien minuten verloor. Hij eindigde uiteindelijk als elfde in de door Primoz Roglic gewonnen grote ronde. Afgelopen jaren verdween Eiking weer iets naar de achtergrond, uiteindelijk waren zijn ereplaatsen in met de name de Tour of Norway en de Arctic Race of Norway niet genoeg om een contractverlenging te bemachtigen

Uno-X Mobility na komst van onder andere Cort, Leknessund en Eiking compleet

Dat Eiking nu tekent bij Uno-X is niet echt een verrassing. De ploeg is een waar oord gebleken voor Scandinavische renners en Noren in het bijzonder. Zo heeft de ploeg zich deze winter versterkt met Andreas Leknessund, die vorig jaar nog achtste werd in de Giro en Magnus Cort, die in alle grote rondes etappes won. Bovendien werd Thor Hushovd aangesteld als algemeen directeur. De ploeg hoopt een gestage groei door te maken komende jaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws