Schachmann keert terug in koers in Ronde van Romandië, ook Vlasov en Higuita bij BORA Wielrennen
Wielrennen

Schachmann keert terug in koers in Ronde van Romandië, ook Vlasov en Higuita bij BORA

Schachmann keert terug in koers in Ronde van Romandië, ook Vlasov en Higuita bij BORA

Maximilian Schachmann maakt in de Ronde van Romandië zijn rentree in het peloton. De Duitser kampte dit jaar met allerlei fysieke klachten en reed daardoor alleen drie etappes in Parijs-Nice. Na een goed trainingsblok kan hij nu weer koersen.

Schachmann raakte eind januari besmet met Covid-19 en werkte in alle rust toe naar Parijs-Nice, de wedstrijd die hij in 2020 én 2021 won. Dit keer werd het niets, aangezien Schachmann op dag drie ziek werd. Zijn lichaam had duidelijk moeite om die nieuwe dreun op te vangen. Begin april namen hij en BORA-hansgrohe het besluit om zijn geliefde Ardense klassiekerseizoen af te blazen.

Op hoogte bereidde Schachmann zich de afgelopen weken voor op de wedstrijden na het voorjaar. Zijn koersblok begint in de Ronde van Romandië, waar BORA met een sterke ploeg verschijnt. Aleksandr Vlasov en Sergio Higuita zijn in vorm en kunnen voor een goed klassement gaan. Ook Felix Großschartner, Patrick Konrad, Anton Palzer en Frederik Wandahl zijn van de partij.

Selectie BORA-hansgrohe Ronde van Romandië 2022

Aleksandr Vlasov
Sergio Higuita
Maximilian Schachmann
Felix Großschartner
Patrick Konrad
Anton Palzer
Frederik Wandahl


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws