Schelling na dag in de kopgroep van Amstel Gold Race: 'Zwaar, maar onvergetelijk' Wielrennen
Wielrennen

Schelling na dag in de kopgroep van Amstel Gold Race: 'Zwaar, maar onvergetelijk'

Schelling na dag in de kopgroep van Amstel Gold Race: 'Zwaar, maar onvergetelijk'

Ide Schelling toonde zich zondag in eigen land door plaats te nemen in de vroege vlucht van de dag. De Hagenees genoot van de Amstel Gold Race in eigen land. 'Ik voelde me beter dan verwacht', stelde hij na afloop.

BORA-hansgrohe had resultaattechnisch niet de beste dag, met Jonas Koch op plek 48 als beste finisher. Desondanks liet de Duitse ploeg zich in de persoon van Ide Schelling wel van voren zien. 'Het was een zware, maar onvergetelijke dag in de kopgroep', gaf hij na afloop aan.

Schelling kampte met maagproblemen

'Het was een ongelofelijk gevoel om de hele dag vooraan te rijden voor het thuispubliek', vervolgde de Nederlander. 'Ik ben er een tijdje uit geweest met ziekte, maar ik voelde me beter dan verwacht. Ik had nog langer voorin willen blijven, maar door maagproblemen voelde ik me plots leeg', sloot hij af.

Ploegleider Enrico Gasparotto, tweevoudig winnaar van de Amstel, was trots op zijn poulain. 'Ik ben blij met hoe er gekoerst is. Het plan dat we gemaakt hebben is perfect uitgevoerd, zeker gezien het feit dat veel van onze renners pas net terugkomen van ziekte.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws