Vendrame gehinderd in laatste bocht: 'Naar mijn mening is er oneerlijk gespeeld' Wielrennen
Wielrennen

Vendrame gehinderd in laatste bocht: 'Naar mijn mening is er oneerlijk gespeeld'

Vendrame gehinderd in laatste bocht: 'Naar mijn mening is er oneerlijk gespeeld'

Andrea Vendrame leek op pole te staan om voor het tweede jaar op rij een etappe te winnen in de Giro d'Italia. De Italiaan van AG2R Citroën Team was op papier de snelste van de vijf vooraan, maar werd gehinderd door Mauro Schmid en zag zijn kansen op die manier verkeken worden. 'Ik nam de bocht expres buitenom.'

'De anderen gingen breeduit en ik moest wel rechtdoor gaan om een valpartij te vermijden. Ik ben er wel verbitterd over, omdat er naar mijn mening oneerlijk gespeeld is', gaf de rappe Vendrame na afloop aan tegenover de RAI. Vendrame zat buitenom, terwijl Bouman in de binnenbocht Schmid te snel af was. De coureur van Quick Step-Alpha Vinyl reed daarop tegen Vendrame aan, die samen met Attila Valter niet meer mee kon dingen.

'Ik weet niet welke tactiek zij hadden, maar ik was de snelste', vervolgde Vendrame. 'Ik wist dat er een bocht was. Ik nam hem expres buitenom, zodat ik mij nog een keer kon lanceren. Als zij breeduit zouden gaan, is het niet mijn schuld. Gelukkig kon ik rechtdoor en stonden daar geen dingen, want anders zou ik tegen de grond zijn gegaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws