Segaert pakt brons bij WK-tijdrit: 'Minstens zo tevreden als met Europese titel' Wielrennen
Wielrennen

Segaert pakt brons bij WK-tijdrit: 'Minstens zo tevreden als met Europese titel'

Segaert pakt brons bij WK-tijdrit: 'Minstens zo tevreden als met Europese titel'

Alec Segaert wist dinsdag naar de derde plaats te rijden bij het WK tijdrijden voor junioren in eigen land. De 18-jarige Belg moest alleen zijn meerdere erkennen in de Deen Gustav Wang (winnaar) en de Brit Joshua Tarling (tweede).

Segaert wist dertien dagen geleden nog Europees kampioen te worden bij de tijdrit op het EK. Daar versloeg hij landgenoot Cian Uijtdebroeks, die dinsdag niet verder kwam dan een zesde plaats. Wang en Tarling stonden destijds niet aan de start en dat maakte dat Segaert toch erg blij was. 'Ik ben ongelooflijk tevreden. Ik kende de andere jongens wel, maar had nog geen rechtstreeks duel gehad. Ik hun het ze heel erg.' Over het parcours van 22,3 kilometer werden er door de junioren hoge snelheden behaald van boven de vijftig per uur, wat Segaert ook moeilijk vond. 'De lange rechte stukken waren mentaal heel zwaar. Ik heb mentaal enorm afgezien.'

Het was echter het publiek in eigen land dat Segaert nog naar de overwinning schreeuwde. Bij het ingaan van de laatste kilometer liep hij nog achter op de bronzen medaille, waar hij op de finish minder dan één seconde voorsprong had op de landgenoot van Wang, Carl-Frederik Bévort. 'Toen ik Brugge binnenkwam, stuurde het publiek me vooruit. Ik hoorde dat ik een halve seconde achterlag. Zonder het publiek had het er niet ingezeten. Dit voelt als een overwinning en ik ben minstens zo tevreden als met de Europese titel', zo laat hij na afloop voor de microfoon van Sporza weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws