Sepp Kuss kreeg 'enorme Evenepoel-boost' in UAE Tour: 'Maar heb nog wat werk richting optimale vorm' Wielrennen
Wielrennen

Sepp Kuss kreeg 'enorme Evenepoel-boost' in UAE Tour: 'Maar heb nog wat werk richting optimale vorm'

Sepp Kuss kreeg 'enorme Evenepoel-boost' in UAE Tour: 'Maar heb nog wat werk richting optimale vorm'

Het was dit weekend op alle fronten louter Jumbo-Visma wat de klok sloeg. In de Vlaamse openingswedstrijden en O Gran Camino sloeg de Nederlandse ploeg keer op keer toe, maar in WorldTour-wedstrijd UAE Tour bleek winnen wat hardnekkiger. De Nederlandse ploeg keerde - ondanks enkele goede prestaties - zonder succes huiswaarts.

Na enkele ereplaatsen van Olav Kooij mocht klimmer Sepp Kuss in de slotrit naar Jebel Hafeet zijn ding doen. 'We waren gemotiveerd om in deze laatste rit een goede prestatie neer te zetten. Michel Hessmann reed fantastisch in de ontsnapping, terwijl Tom Gloag en ik perfect afgezet werden aan de voet van de klim. Mijn doel was om de beste klimmers te volgen. Het was dan ook een enorme boost om bij Yates en Evenepoel aan te sluiten. Ik heb nog wat werk om mijn optimale vorm te bereiken, maar hier had ik al een goed gevoel', aldus de Amerikaan.

Hessmann liet zich dus goed zien in de vroege vlucht. 'Hij leverde een schitterende prestatie. Toen hij ingerekend werd door het uitgedunde peloton, verrichte hij nog goed werk voor Sepp en Tom', verklaarde ploegleider Maarten Wynants. De Duitser zelf was ook tevreden. 'Na een knieblessure wist ik niet hoe ik me hier zou voelen. Met die knie was het meteen goed en ook de conditie was beter dan verwacht. Elke dag ging het beter en beter.'

Ploegleider Wynants zag 'sterk Jumbo-Visma'

Uiteindelijk was het Yates die Evenepoel klopte in de strijd om de ritzege, terwijl Kuss voor plek drie in de daguitslag afgetroefd werd door Geoffrey Bouchard. 'Het is jammer dat we hier niet met een ritzege huiswaarts keren. We waren er met Olav enkele keren dicht bij. We waren we weer sterk, al kende Tom geen al te beste dag door de hete omstandigheden hier', sloot Wynants af naar de slotetappe van de rittenkoers in het Midden-Oosten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws