Alpecin-Deceuninck 'verre van tevreden' na Openingsweekend: 'Maar dit kan ook goed uitpakken' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck 'verre van tevreden' na Openingsweekend: 'Maar dit kan ook goed uitpakken'

Alpecin-Deceuninck 'verre van tevreden' na Openingsweekend: 'Maar dit kan ook goed uitpakken'

Voor Alpecin-Deceuninck was het een Openingsweekend om snel te vergeten. De Belgische formatie kwam zonder Mathieu van der Poel niet echt in het stuk voor, maar kwam ook de nodige pech tegen.

In de Omloop Het Nieuwsblad was Jasper Philipsen op plek 33 de beste van Alpecin-Deceuninck, zondag was Kaden Groves in Kuurne-Brussel-Kuurne op plaats veertiende de beste van de ploeg. In die laatste wedstrijd kwam zo'n beetje de halve ploeg op een beslissend moment ten val, waaronder kopman Philipsen.

'Zaterdag was het gewoon niet goed genoeg', liet ploegbaas Christoph Roodhooft na afloop van het weekend weten aan Het Nieuwsblad. 'In Kuurne kregen we een lekke band op een slecht moment en vielen we even later met vier renners. We zijn verre van tevreden, maar tegelijk hebben we ook niet het idee dat dit niet goed komt. Er zijn verzachtende omstandigheden, maar zelfs met die erbij was het niet goed genoeg.'

'Er kwamen ook positieve signalen van de renners. De conditie waar Philipsen mee rondrijdt, is bijzonder goed', stelt Roodhooft. 'Dat we even met de neus op de feiten gedrukt worden, kan ook goed uitpakken. Daarnaast komen we van hoogte en hebben we bewust weinig in competitie gekoerst. We hebben nog wat tijd nodig. Onze hoofddoelen lagen nog niet in het openingsweekend, maar het was wel fijn geweest hadden we het iets beter gedaan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws