Sepp Kuss mysterieus over toekomst: 'Maar wat ik bij Jumbo-Visma heb, is uniek' Wielrennen
Wielrennen

Sepp Kuss mysterieus over toekomst: 'Maar wat ik bij Jumbo-Visma heb, is uniek'

Sepp Kuss mysterieus over toekomst: 'Maar wat ik bij Jumbo-Visma heb, is uniek'

Het was een bizar jaar voor Sepp Kuss. In positieve zin. Waar hij als meesterknecht een doorslaggevende rol had in zowel de Giro-zege van Primoz Roglic als de Touroverwinning van Jonas Vingegaard, won de Amerikaan van Jumbo-Visma in september zelf onverwacht de Vuelta. Hoewel Kuss op zijn plek is bij de Nederlandse ploeg, sluit hij een vertrek bij het team in de toekomst niet uit: 'Ik ben niet tegen nieuwe avonturen', laat Kuss optekenen tegenover De Telegraaf.

Na de zenuwslopende laatste week van de Vuelta, waarin alleen nog de vraag was wie van Jumbo-Visma de Spaanse drieweekse op zijn naam zou schrijven, kwam Kuss als winnaar uit de bus. Was er sprake van onenigheid binnen de ploeg? 'Nee, totaal niet. Ik snap dat het van buitenaf vreemd kan zijn geweest. Geen enkele andere ploeg deed meer mee om de podiumplekken', zo beschrijft de Amerikaan de unieke situatie in de laatste week van de Vuelta. 'In sommige situaties hebben Jonas en Primoz hun competitieve verlangens opzij gezet.' Voor Roglic was dit een reden om te vertrekken bij Jumbo-Visma. Met name voor zijn kansen op het winnen van de Tour.

Kuss buiten Jumbo-Visma actief als kopman? 'Er zijn andere opties met meer vrijheid'

Nu hij de Vuelta op zijn naam heeft staan, is het voor Kuss toewerken naar nieuwe doelen. In eerste instantie denkt hij daarbij niet per se aan Tourwinst. 'Dat is niet meteen iets waar ik persoonlijk mee bezig ben.' In ieder geval zal Kuss, die in ieder geval in 2024 nog voor de Nederlandse ploeg rijdt, komende zomer Vingegaard weer bijstaan in diens jacht op een derde eindzege. 'Ik ben zijn gebaar niet vergeten', zo doelt Kuss op de hulp van de Deen bij het winnen van de Vuelta. 'Ik wil hem helpen opnieuw de Tour te winnen en kan zelf ook mijn plek in het klassement handhaven.'

Is een vertrek, net als voor Roglic, niet de beste optie om zelf zijn kansen op winst in de Tour te vergroten, mocht de gele ambitie toch uitgroeien tot een prioriteit voor de meesterknecht? 'Voor Tourwinst zou ik simpelweg in het beste team ter wereld moeten fietsen', benadrukt Kuss. Momenteel is dat Jumbo-Visma en dus lijkt de Amerikaan hier op zijn plek. Al beseft hij dat hij bij andere ploegen meer voor zijn kans zou mogen gaan. 'Ik ga het rustig bekijken. Er zijn andere opties, waar ik meer vrijheid zou kunnen krijgen. Tegelijkertijd is wat ik bij Jumbo-Visma heb uniek. Ik kan voor mijn eigen kansen gaan en op andere momenten de rol van knecht te vervullen. Uit beide rollen haal ik voldoening.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws