Oude bekende keert terug in het profwielrennen: Polti nieuwe sponsor van ploeg Basso en Contador Wielrennen
Wielrennen

Oude bekende keert terug in het profwielrennen: Polti nieuwe sponsor van ploeg Basso en Contador

Oude bekende keert terug in het profwielrennen: Polti nieuwe sponsor van ploeg Basso en Contador

Polti keert in 2024 als sponsor terug in de wielersport. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in schoonmaakartikelen en strijkijzers, is de nieuwe hoofdsponsor van de ploeg van Alberto Contador en Ivan Basso. Dat maakte de ploeg vandaag bekend in een persbericht op de teamsite. De afgelopen jaren kwam de ploeg onder de huidige naam Eolo-Kometa meermaals uit in de Giro d'Italia en boekte ritzeges met onder andere Lorenzo Fortunato Davide Bais. Met Polti als nieuwe sponsor aan boord wil het team verder groeien.

'De terugkeer van het merk Polti in de sport, een vaste waarde in het wielrennen tussen 1983 en 2000, zal verder bijdragen aan de groei van het project onder leiding van Ivan Basso en Alberto Contador', zo meldt de ploeg. Daarnaast wordt benadrukt dat de rol van Kometa ook groot blijft. 'Het team heeft veel te danken aan het Italiaans-Hongaarse bedrijf', zegt Fran Contador, de algemeen directeur van de ploeg. Zo speelde het bedrijf een rol in de promotie naar het continentale niveau én de Girostart van 2022 in Boedapest.

Team Polti: de ploeg van Blijlevens, Merckx, Rebellin en Virenque

Zoals gezegd is Polti een oude bekende in de wielersport. Tussen 1983 en 2000 was het bedrijf betrokken bij een Italiaanse wielerploeg. Met Bart Voskamp en Jeroen Blijlevens hebben twee Nederlanders een verleden bij het team. Maar ook grote Italiaanse namen als Ivan Gotti, Davide Rebellin, Eddy Mazzoleni en Guisseppe Guerini reden voor Polti. Zo ook de zoon van Eddy Merckx, Axel Merckx. Gianni Bugno won in 1990 de Giro voor Polti.

Misschien wel de bekendste renner die reed voor Polti is Richard Virenque. De Frans renner raakte in 1998 als grote ster van het Franse wielrennen betrokken bij de Festina-affaire en werd verbannen uit het wielrennen. Polti gaf hem in 1999 een nieuwe kans. Virenque won dat jaar een etappe in de Giro en reed in de kleuren van Polti naar een nieuwe overwinning in het door hem zo begeerde bergklassement van de Tour de France.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws