Serrano na dubbelslag in Tour of Britain: 'Een geweldige overwinning van het team' Wielrennen
Wielrennen

Serrano na dubbelslag in Tour of Britain: 'Een geweldige overwinning van het team'

Serrano na dubbelslag in Tour of Britain: 'Een geweldige overwinning van het team'

De 28-jarige Gonzalo Serrano wist woensdagmiddag met een knappe sprint Tom Pidcock naar de tweede plaats te verwijzen in de vierde rit van de Tour of Britain. Naast de ritzege neemt de Spanjaard ook de leiding over van Benjamin Perry in het algemeen klassement. 'Ik ben dolgelukkig', zo stelt hij direct na afloop van de rit in het flashinterview.

Vorig jaar eindigde Serrano drie keer bij de beste tien in de Tour of Britain. Dit jaar finishte hij in rit één en drie ook al in de top tien. Woensdagmiddag was het raak en mocht hij op de hoogste trede van het podium staan. 'Vandaag was een geweldige dag. Het team was geweldig. Ze hebben heel goed gewerkt. In de finale had ik nog enorm goede benen over', aldus een blije Serrano.

Volgens de uit Madrid afkomstige Movistar-renner was het een lastige finale. 'Het was moeilijk. Er zaten flink wat bochten in de laatste kilometers. Bovendien is het niet gemakkelijk om een sprint te winnen van Pidcock of Teuns. Ik ben erg blij', analyseert hij.

Serrano zorgde er met zijn explosieve aanval richting de bonificatieseconden persoonlijk voor dat hij samen met Pidcock, Teuns en Fraile als kwartet naar de meet kon rijden. 'Dat was moeilijk. Maar ik ben enorm blij. Het is ongelooflijk', herhaalt de vrolijke Madrileen. 'Het wordt wel moeilijk om deze trui te behouden te komende dagen. INEOS is erg goed', sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws