Sheffield biedt boze Matthews excuses aan na vervelend contact: 'Het was niet mijn intentie' Wielrennen
Wielrennen

Sheffield biedt boze Matthews excuses aan na vervelend contact: 'Het was niet mijn intentie'

Sheffield biedt boze Matthews excuses aan na vervelend contact: 'Het was niet mijn intentie'

Magnus Sheffield doet na drie dagen Tour Down Under nog volop mee om een goede klassering, maar dat kan niet worden gezegd over Michael Matthews. De Australiër verloor in de tweede etappe het contact met de besten door materiaalpech, veroorzaakt door een botsing met Sheffield richting de finale.

De pech sloeg toe voor Matthews op 22 kilometer van de streep. Plots stond de Australiër van Team Jayco-AlUla langs de kant met zijn ketting eraf. 'Waar is het respect in het peloton gebleven? Ik reed op een goede positie, maar werd van twee kanten geduwd. Mijn ketting raakte vast tussen mijn frame en crank en ik kreeg hem er niet uit', zo zei hij na afloop boos voor de camera.

Matthews noemde geen namen, maar doelde kennelijk op Sheffield. De jonge Brit van INEOS Grenadiers ging meteen na de finish het gesprek aan met Matthews, bij wie de stoom nog uit z'n oren kwam. Sheffield finishte op elf seconden van de winnaar, Matthews op dik twee minuten. 'Er was een renner die tijdens de klim tegen mij aan botste, waardoor ik naar rechts viel. Matthews zat daar op dat moment, waardoor onze wielen elkaar raakten', aldus de INEOS-renner bij Velonews.

'Ik heb meteen mijn excuses aangeboden na de finishlijn', benadrukt Sheffield verder. 'Helaas is dit onderdeel van de koers, maar het was niet mijn intentie, helemaal niet. Ik heb geprobeerd sorry te zeggen en meteen het gesprek aan te gaan.' Een doekje voor het bloeden voor Matthews, die van plek twee naar plek 58 zakte in het algemeen klassement. Sheffield staat na drie koersdagen keurig derde.

Video: Matthews heeft materiaalpech na botsing met Sheffield


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws