Michael Matthews begrijpt het niet meer: 'Waar is het respect in het peloton gebleven?' Wielrennen
Wielrennen

Michael Matthews begrijpt het niet meer: 'Waar is het respect in het peloton gebleven?'

Michael Matthews begrijpt het niet meer: 'Waar is het respect in het peloton gebleven?'

Michael Matthews zal de boeken ingaan als dé grote verliezer van de tweede rit in lijn van de Tour Down Under. De topfavoriet kende op het slechtst denkbare moment mechanische pech en verloor uiteindelijk meer dan twee minuten op winnaar Rohan Dennis, die ook de nieuwe leider is.

Matthews en zijn Jayco-AlUla zagen Simon Yates dan wel bij met vooruit rijdende vijftal met Dennis (Jumbo-Visma), Jai Hindley (BORA-hansgrohe), Jay Vine (UAE-Team Emirates) en Mauro Schmid (Soudal Quick-Step) eindigen, met de rappe puncher valt er een waardevol onderdeel van de tactiek weg. 'Ik weet niet wat er gebeurde', vertelde Matthews direct na afloop vol ongeloof.

Matthews niet te spreken over gedragingen in het peloton

'Ik zat goed gepositioneerd, pakte onderweg tijd terug bij de tussensprints en het team reed ongelofelijk goed', somde de Aussie zijn eerste helft van de koers op. 'Maar ik weet het niet. Waar is het respect in het peloton gebleven? Ik reed op een goede positie, maar werd van twee kanten geduwd. Mijn ketting raakte vast tussen mijn frame en crank en ik kreeg hem er niet uit', aldus Matthews, die lange tijd moest wachten op een nieuwe fiets van zijn ploegleider Matthew Hayman.

Vanaf dat moment was het eigenlijk een verloren missie voor Matthews, die in zijn eentje alle gelosten voorbij moest en met één minuut achterstand de twee kilometer lange Nettle Hill aanvatte. 'Het lukte dus niet meer om terug te komen. Ik had nog geluk dat wat jongens me hielpen om tijd terug te pakken, maar eigenlijk was het vanaf dat moment over. Wat nu? Alles voor Yates denk ik, hopelijk hebben we met hem een plan B.'

Matthews kwam uiteindelijk op 2.13 minuut van winnaar Dennis over de finish en verloor daarmee zijn tweede plek in het klassement. Magnus Sheffield, die in contact kwam met Matthews voor de materiaalpech, bood wel zijn excuses aan. Leider Alberto Bettiol raakte zijn leiderstrui kwijt door kramp in de slotfase.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws