Simon Yates wil record Nibali verbreken op bizarre 87 kilometer lange beklimming in Taiwan Wielrennen
Wielrennen

Simon Yates wil record Nibali verbreken op bizarre 87 kilometer lange beklimming in Taiwan

Simon Yates wil record Nibali verbreken op bizarre 87 kilometer lange beklimming in Taiwan

Het wielerseizoen mag dan net ten einde zijn, stilzitten doen de mondiale toppers allerminst. Zo reist Simon Yates van Jayco AlUla deze week naar Taiwan om daar deel te nemen aan de Taiwan KOM Challenge, waar het huidige record op naam staat van Vincenzo Nibali.

Yates gaat net als ploegmaat Jesus David Pena meedoen aan de beproeving in Taiwan, waar zowel amateurs als professionals aan meedoen. Tijdens die Taiwan KOM Challenge moeten de renners een klim van maar liefst 87 kilometer zo snel mogelijk afwerken. De col begint op zeeniveau en topt op 3275 meter boven dat peil, goed voor een gemiddeld stijgingspercentage van 3,5 procent.

Sinds 2012 wordt de Taiwan KOM Challenge verreden, met het huidige record op naam van Nibali. De Siciliaan deed er 3:19.54 over. De reden dat Yates en Pena nu afreizen naar Taiwan, is vooral het belang van Jayco AlUla-sponsor Giant. Zij resideren in het Aziatische land en dus is het van belang dat de eer van dat merk verdedigd wordt tijdens de challenge.

Yates: 'Totaal anders dan dat ik gewend ben'

Yates, dit jaar vierde in de Tour, kijkt er in ieder geval naar uit. 'De Taiwan KOM Challenge is een andere manier van koersen dan dat we gewend zijn, met een wedstrijd die begint op zeeniveau en tot meer dan 3000 meter hoogte gaat. Er zijn niet veel beklimmingen die er zo uitzien', merkt de Brit op. 'Eigenlijk is het gewoon één grote col, dus het wordt interessant en totaal anders dan dat ik gewend ben.'

'Om naast allerlei coureurs van over de hele wereld te starten, is een unieke beleving', vervolgt de klimmer. 'Daarnaast is het voor onze ploeg speciaal om in Taiwan te zijn, daar het de thuishaven van Giant is. Ik kijk ernaar uit om het merk te vertegenwoordigen, de mensen achter de schermen te ontmoeten en ook enkele fans tegen te komen.'

6 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws