Sinkeldam helpt Démare voor tweede dag op rij aan zege: 'Zijn door ploeg onder druk gezet' Wielrennen
Wielrennen

Sinkeldam helpt Démare voor tweede dag op rij aan zege: 'Zijn door ploeg onder druk gezet'

Sinkeldam helpt Démare voor tweede dag op rij aan zege: 'Zijn door ploeg onder druk gezet'

Arnaud Démare heeft de zesde etappe in de Giro d'Italia op zijn naam gebracht. De Fransman was Caleb Ewan nipt de baas in de massasprint en boekte daarmee zijn tweede ritzege op een rij.

In de zesde etappe gebeurde tot de laatste kilometers heel weinig. Diego Rosa kreeg de ruimte van het peloton, maar de 33-jarige Italiaan wist dat uiteraard niet vol te houden tot de finish. Op 28 kilometer van de streep werd hij gegrepen, alvorens de sprinttreinen er eens goed voor gingen zitten. In een razend tempo werden de laatste kilometers afgewerkt en daarin was het de trein van Groupama-FDJ die steeds goed van voren zat. Toch leek Caleb Ewan op de winst af te stevenen, maar op de streep werd de Australiër nipt geklopt door Démare.

Démare deed na afloop zijn verhaal in het flashinterview. 'Ik voelde dat mijn jump beter was op het einde en dacht al dat ik had gewonnen. Ik was niet honderd procent zeker, want het was zeer nipt. Ik zat met de ploeg de hele tijd uitstekend geplaatst, op ieder belangrijk moment en mijn ploeg deed het perfect. Cavendish vertrok heel sterk, maar uiteindelijk wist ik dat ik nog wat over had en ik had uiteindelijk de betere sprint van de drie. Normaal ben ik gewend wat langer te sprinten, maar nu moest ik een korte sprint afwerken.'

Ook Ramon Sinkeldam had na afloop weer een belangrijk aandeel in de overwinning van Démare en de Nederlander geeft aan dat zijn kopman na woensdag met vertrouwen rondrijdt. 'Het is echt wel teamwork. De finale was echt top. Er waren een paar mannen die tot de laatste kilometer doortrokken en daarna hadden we nog drie frisse mannen. Het ging heel hard in de laatste kilometer, maar ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Echt top dit. Na gisteren viel er een enorme last van zijn schouders. We werden terecht onder druk gezet door de ploeg, want we hadden nog niks gewonnen. Ik denk dat gister een bevrijding was en dat hij daardoor nu wat vrijer is en wat harder kon gaan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws