Skjelmose vol lof over luxe-knecht Mollema: 'Hij is de enige reden dat ik niet meer tijd heb verloren' Wielrennen
Wielrennen

Skjelmose vol lof over luxe-knecht Mollema: 'Hij is de enige reden dat ik niet meer tijd heb verloren'

Skjelmose vol lof over luxe-knecht Mollema: 'Hij is de enige reden dat ik niet meer tijd heb verloren'

Mattias Skjelmose Jensen (Trek-Segafredo) mocht in de Giro d'Italia 'zonder druk' voor het klassement gaan van zijn ploeg, maar kreeg in de eerste bergrit naar de Etna al een klap van drie minuten te verwerken. En dat had veel meer kunnen zijn, zo liet de Deen na afloop weten.

Skjelmose zag teamgenoot Juan Pedro López de roze trui pakken. 'Allereerst, ik ben zo fucking blij voor Juan Pedro', jubelde hij op Twitter. 'Wat een rit van een jongen die dit zo verdient.' López zag medevluchter Lennard Kämna de rit winnen op de Etna, maar mocht zichzelf troosten met het roze tricot.

Skjelmose: 'Mollema had me makkelijk kunnen laten gaan'

In de groep van de klassementsrenners wist Giulio Ciccone zich te handhaven, terwijl Skjelmose relatief vroeg moest afhaken. De jongeling kreeg veel steun van ploegmaat Bauke Mollema. 'Voor de mensen die denken dat hij niet in vorm is: Bauke heeft op mij gewacht en hij is de enige reden dat ik niet meer heb verloren. Hij had me makkelijk kunnen laten gaan, maar nee.'

Mollema en Skjelmose kwamen uiteindelijk op 2.24 minuut van de overige klassementsrenners over de streep, waardoor Skjelmose nu op de 35e plek staat in het klassement. Ploegleider Grégory Rast vertelde ons voorafgaand aan de rit al dat de ploeg niet te veel verwacht van de 21-jarige klimmer, die het week voor week mag bekijken in deze Giro.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws