Yates komt niet ongeschonden uit de strijd op Etna; röntgenfoto's wijzen kniekneuzing uit Wielrennen
Wielrennen

Yates komt niet ongeschonden uit de strijd op Etna; röntgenfoto's wijzen kniekneuzing uit

Yates komt niet ongeschonden uit de strijd op Etna; röntgenfoto's wijzen kniekneuzing uit

Simon Yates heeft na zijn fenomenale tijdritzege in Boedapest in rit vier zijn eerste tegenslag te verwerken gekregen. De Brit kwam in de openingsfase van de etappe ten val en liep daarbij een kneuzing van de knie op.

De kopman van Team BikeExchange-Jayco lag in het begin van de etappe bij een valpartij met onder meer Giovanni Aleotti van BORA-hansgrohe. Yates leek op het eerste oog niet hard tegen de grond te zijn gegaan, maar heeft wel een klap op zijn knie gekregen.

Yates meldt zich bij de medische wagen

In het restant van de rit meldde Yates zich bij de medische wagen voor assistentie. De klimmer kampte overduidelijk met wat problemen aan zijn rechterknie, wat onder meer INEOS Grenadiers ertoe zette om wat druk uit te voeren op de Etna. Yates weerde zich echter kranig en verloor geen tijd op de overige favorieten.

Na afloop heeft Yates twee röntgenfoto's laten maken, zo liet teamdokter Carlo Guardascione weten. 'Daarin kwamen geen breuken naar voren, maar wel een kneuzing van de knie.' Een vervelende plek voor een wielrenner, maar Yates zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon van start gaan in rit vijf. Hij krijgt normaal gesproken nu twee rustigere etappes om te herstellen voor de kiezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws