Slecht nieuws Visma | Lease a Bike: Bouwman geeft week voor Giro op in Ronde van Romandië Wielrennen
Wielrennen

Slecht nieuws Visma | Lease a Bike: Bouwman geeft week voor Giro op in Ronde van Romandië

Slecht nieuws Visma | Lease a Bike: Bouwman geeft week voor Giro op in Ronde van Romandië

Koen Bouwman is niet meer van start gegaan in de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Romandië. De 30-jarige Nederlander is volgens Visma | Lease a Bike 'niet honderd procent', aldus de ploeg in een kort bericht via de officiële kanalen.

Bouwman werd op 10 april aangekondigd als vervanger van de geblesseerde Wilco Kelderman voor de Giro d'Italia. Dat was een fijne opsteker voor de eindwinnaar van het bergklassement van de Giro in 2022. Bouwman was in eerste instantie namelijk gepasseerd voor de Ronde van Italië, de race die hij sinds 2018 ieder jaar reed.

Na zijn eindzege in de Coppi e Bartali trok Bouwman op trainingskamp, om zich zo voor te bereiden op zijn zevende deelname op rij. De Ronde van Romandië had daarin de laatste stap moeten zijn, maar Bouwman rijdt de ronde dus niet uit. 'Hij voelt zich niet honderd procent fit', zegt Visma | Lease a Bike, een week voor de start van de Giro d'Italia. Die vertrekt op zaterdag 4 mei vanuit Turijn.

Lees verder onder de foto

koen bouwman

Bouwman in team vol vrijbuiters in de Giro d'Italia

Visma | Lease a Bike mikt in Italië op een open mindset. De ploeg wil iedere dag om etappewinst meedoen, met Olav Kooij voor de sprints en Cian Uijtdebroeks als eventuele optie voor het klassement. Bouwman maakt onderdeel uit van een mooie groep klimmers, met ook Jan Tratnik en Attila Valter aan boord. Robert Gesink en Edoardo Affini zijn de heren met ervaring, Christophe Laporte de vervanger van de geblesseerde Wout van Aert.

Met het uitvallen van Kelderman en Van Aert raakte de Nederlandse ploeg dus al twee renners voor de beoogde Giro-selectie kwijt. Een zieke Bouwman zou de ploeg dus zeker niet goed uitkomen. Voor de Tour de France zijn er namelijk ook Al problemen, met Jonas Vingegaard die na zijn crash in de Ronde van het Baskenland een twijfelgeval is voor de Tour.

Update Visma | Lease a Bike over Koen Bouwman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws