Slowaakse clean sweep voor Soudal Quick-Step: 1-2-3'tje in slotrit met Asgreen als winnaar, Cavagna pakt eindzege Wielrennen
Wielrennen

Slowaakse clean sweep voor Soudal Quick-Step: 1-2-3'tje in slotrit met Asgreen als winnaar, Cavagna pakt eindzege

Slowaakse clean sweep voor Soudal Quick-Step: 1-2-3'tje in slotrit met Asgreen als winnaar, Cavagna pakt eindzege

Kasper Asgreen heeft de afsluitende rit in de Ronde van Slowakije gewonnen. De Deen van Soudal Quick-Step reed in de laatste kilometer weg uit het peloton en soleerde ogenschijnlijk gemakkelijk naar de zege. Bert Van Lerberghe en Tim Merlier maakten het feestje compleet door naar respectievelijk de tweede en derde plaats te sprinten. Rémi Cavagna kwam niet in de problemen en mag zich de eindwinnaar van de vijfdaagse noemen.

De eerste vier ritten in de Slowaakse rittenkoers werden gewonnen door Soudal Quick-Step: Merlier wist twee keer te zegevieren, terwijl ook Cavagna en Andrea Bagioli een etappe meepikten. Ook in de vijfde rit in lijn, welke als afsluiting van de 2.1-koers gold, was het niet onaannemelijk dat één van de poulains van Patrick Lefevere met de bloemen aan de haal ging. In de 183 kilometer lange tocht tussen Hlohovec en Púchov, een stadje onder de rook van Zilina - de geboortestad van Peter Sagan - stonden maar weinig noemenswaardige obstakels op de rol. Enkel de Kosecke Podhradie-muur (1,1 kilometer aan gemiddeld 8,2 procent) kon als lastig bestempeld worden, ware het niet dat die puist op meer dan zestig kilometer van de aankomst lag.

Asgreen verrast vriend en vijand met aanval in slotkilometer, Van Lerberghe en Merlier maken Soudal Quick-Step-podium compleet

Al vrij vroeg in de wedstrijd kozen drie renners het hazenpad. De namen? Charles Quarterman (Team Corratec), Jasper Haest (VolkerWessels) en Aaskov Jeppe Pallesen (HRE Mazowsze Serce Polski). Het drietal kreeg een voorsprong van drie à minuten cadeau van het peloton, dat werd aangevoerd door Soudal Quick-Step. Dat Haest besloot om mee te sluipen in de ontsnapping was niet per se een verrassing, daar de 24-jarige Nederlander vorig jaar de slotrit van de Tour of Slovakia wist te winnen.

Op iets meer dan tien kilometer van de aankomst was de kopgroep als een vogel voor de kat, waarna iedereen zich kon klaarmaken voor een sprint in de straten van Púchov. Niets bleek echter minder waar, want het was 'Wolfpack-man' Asgreen die in de laatste kilometer demarreerde en solo over de meet kwam. Op twee seconden achterstand reed Van Lerberghe naar een tweede stek, gevolgd door Merlier. Het betekende een Slowaakse clean sweep voor de heren van Soudal Quick-Step, die met Cavagna tevens de eindwinnaar in de gelederen hadden.

Uitslag etappe 5 Ronde van Slowakije 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws