Vollering en Lippert aan het feest in Ronde van Romandië: Nederlandse pakt eindzege, Duitse wint slotrit Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering en Lippert aan het feest in Ronde van Romandië: Nederlandse pakt eindzege, Duitse wint slotrit

Vollering en Lippert aan het feest in Ronde van Romandië: Nederlandse pakt eindzege, Duitse wint slotrit

Liane Lippert heeft de slotetappe in de Ronde van Romandië voor vrouwen gewonnen. De Duitse Movistar-renster was in de sprint van een sterk uitgedund peloton sneller dan Fem van Empel, die genoegen moest nemen met plek twee. De eindzege van Demi Vollering (SD Worx), die in de spurt als zesde finishte, kwam eigenlijk geen enkel moment in gevaar.

Waar de Ronde van Romandië voor mannen doorgaans zes ritten telt, kent de Zwitserse rittenkoers bij de vrouwen slechts drie ritten. Dat betekende dat op zondag 17 september alweer de laatste etappe van de 2.UWT-wedstrijd op het programma stond, nadat op dag één en twee respectievelijk Sofia Bertizzolo en Demi Vollering zegevierden. Over een afstand van 131 kilometer trok het damespeloton van Vernier naar Nyon, Onderweg stonden er wel wat beklimmingen op de rol, al die leken niet van dien aard dat ze veel vrouwen angst zouden inboezemen.

Nadat het startsein werd gegeven, werd er slag om slinger gedemarreerd. Niemand wist echter een écht gat te slaan, waarmee de strijd om in de vlucht van de dag te geraken een smakelijke was. Op een gegeven moment wist een tienkoppige groep dan toch wat ruimte te vergaren. In dat selecte clubje zaten onder anderen Mischa Bredewold (SD Worx), Kristen Faulkner (Jayco AlUla) en Loes Adegeest (FDJ-Suez). Het mocht echter allemaal niet baten voor Bredewold en co, die weer bij de lurven gevat werden.

Van Empel gaat vroeg aan, maar wordt overrompeld door Lippert; eindzege voor Vollering

Het was vervolgens uitkijken naar nieuwe aanvallen. En die kwamen er: een nieuwe kopgroep, met daarin Kasia Niewiadoma (Canyon//SRAM Racing), Juliette Labous (DSM-firmenich), Liane Lippert (Movistar) en klassementsleider Vollering wist zich te ontdoen van het peloton. Ook Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-SUEZ), Marlen Reusser (SD Worx) en Silvia Persico (UAE) voegden zich bij het elitegroepje, dat zodoende uit zeven rensters bestond.

Ondanks dat de tête de la course kwalitatief ijzersterk was, was ook het septet als een vogel voor de kat. Vanuit het peloton - of wat daar nog van over was - werd vervolgens doorlopend aangevallen. Wederom wist niemand zich los te weken van het gereduceerde pak, waarna een sprint in de straten van Nyon volgde. In die spurt ging Van Empel van ver aan, maar was het Lippert die zich de allersnelste toonde en de Nederlandse youngster van Jumbo-Visma naar de tweede plaats verwees. De eindzege ging naar Vollering.

Uitslag etappe 3 Ronde van Romandië vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws