Sénéchal presteert het schier onmogelijke en keert maand na sleutelbeenbreuk terug in Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Sénéchal presteert het schier onmogelijke en keert maand na sleutelbeenbreuk terug in Vlaanderen

Sénéchal presteert het schier onmogelijke en keert maand na sleutelbeenbreuk terug in Vlaanderen

Precies een maand geleden kwam Florian Sénéchal ten val in de Omloop Het Nieuwsblad. Daarbij brak de 30-jarige Fransman zijn sleutelbeen, maar afgelopen week stond de coureur van Arkéa-B&B Hotels alweer aan de start van zijn volgende koers: Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Dat ging prima, dus zien we de Franse kopman terug op woensdag op de Vlaamse kasseien!

'Ik ben meer dan blij om weer aan de start van een race te staan', zei Sénéchal voorafgaand aan Coppi e Bartali op de ploegsite. Normaliter moeten renners wel langer herstellen van een breuk in het sleutelbeen, ongeveer zes weken. Sénéchal zagen we dus veel eerder terug in koers. 'Bij mijn val had ik het geluk dat er geen ligamenten of spieren waren aangetast. Ik kon snel herstellen en de training hervatten: eerst op de hometrainer, daarna op de weg.'

Lichamelijk herstelde de Franse renner dus uitermate snel. Mentaal moest de coureur ook zien bij te komen, want van zijn Openingsweekend had hij veel verwacht. 'Ik ben een robuust persoon die snel herstelt. Mentaal werd ik door de val erg teleurgesteld: het was de eerste klassieker, ik had offers gebracht om me er zo goed mogelijk op voor te bereiden. Door dit herstel kon ik de zaken in perspectief plaatsen: ik maakte van de gelegenheid gebruik om mijn batterijen op te laden en tijd door te brengen met mijn dierbaren. Gedurende deze tijd kreeg ik steun van het hele Arkéa-B&B Hotels-team, van onze algemeen directeur Emmanuel Hubert, van het personeel, van mijn teamgenoten. Dit heeft mij enorm geholpen en ik had alleen dit herstel in het vizier.'

Sénéchal krijgt na geslaagde test beloning in Monumenten

In de Coppi e Bartali koerste Sénéchal een weekje met de opleidingsploeg van Arkéa-B&B Hotels. De laatste etappe sloeg hij over, om zo een dagje extra rust in te bouwen. 'Deze Italiaanse wedstrijd is een geweldige kans om weer op het goede spoor te komen. Het is natuurlijk grappig om omringd te zijn door al deze jonge mensen, maar ik benader het zonder druk. Ik wil het goed doen: zo mogelijk resultaten zoeken, moeite doen om mezelf in een goede conditie te brengen en anderen te helpen', zei hij vooraf.

Na een geslaagde test durven de Fransen het aan om Sénéchal weer voor de leeuwen te gooien. Als beoogde kopman in de klassiekers keert hij terug in Dwars door Vlaanderen op woensdag, alvorens hij ongetwijfeld ook de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zal doen. 'Dit doet mijn moraal enorm goed. Ik heb in een pittige Coppi e Bartali stappen gemaakt en zit weer in het ritme. Ik voel me goed, maar als ik geen resultaten rijd in de komende periode, weet ik waardoor dat komt. Als ik er wel in slaag om te presteren, is dat een bonus', aldus de leider in een vers persbericht.

Selectie Arkéa-Samsic - Dwars door Vlaanderen 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws