INEOS verliest in één weekend twee sterkhouders met hersenschudding, slechts zes renners in DDV Wielrennen
Wielrennen

INEOS verliest in één weekend twee sterkhouders met hersenschudding, slechts zes renners in DDV

INEOS verliest in één weekend twee sterkhouders met hersenschudding, slechts zes renners in DDV

INEOS Grenadiers kon al geen beroep doen op Tom Pidcock in deze Vlaamse weken, maar moet voor de komende klassiekers ook een streep zetten door de namen van Jhonatan Narváez en Luke Rowe. Beide heren crashten tijdens het bomvolle koersweekend en hielden er allebei een hersenschudding aan over.

Voor Rowe sloeg het noodlot toe in de E3 Saxo Classic op vrijdag. De Brit reed de koers niet uit en kwam zondag ook niet aan de start van Gent-Wevelgem. Daarin zag INEOS met Narváez de volgende hard tegen de grond gaan. De Ecuadoraans kampioen bleef liggen en stapte in de auto.

In een statement via de officiële kanalen laat INEOS Grenadiers het verdict van beide heren weten: 'Beide renners zijn onderzocht in het ziekenhuis en uiteindelijk naar huis gestuurd met een hersenschudding. Ze zullen een voorzichtige 'terug in koers-beleid' volgen, volgens de teamprotocollen bij een hersenschudding. De medische staf zal ze in de gaten houden.'

Voor de woensdag in Dwars door Vlaanderen - en normaliter ook de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix - wordt de spoeling bij INEOS dun. Niet voor niets start de ploeg midweeks met slechts zes renners in de voorbereidingskoers op de Ronde, die zondag gepland staat. Magnus Sheffield, Ben Turner en Joshua Tarling lijken op papier de mannen om in de gaten te houden. Ook Ben Swift, Connor Swift en sprinter Elia Viviani doen mee.

Selectie INEOS Grenadiers - Dwars door Vlaanderen 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws