Sneeuw gooit roet in slotweekend van Parijs-Nice: geen col de la Colmiane, wel Madone d'Utelle in ingekorte etappe Wielrennen
Wielrennen

Sneeuw gooit roet in slotweekend van Parijs-Nice: geen col de la Colmiane, wel Madone d'Utelle in ingekorte etappe

Sneeuw gooit roet in slotweekend van Parijs-Nice: geen col de la Colmiane, wel Madone d'Utelle in ingekorte etappe

De hevige sneeuwval heeft voor enkele wijzingen gezorgd in het parcours van Parijs-Nice. In de zaterdagetappe moeten de renners niet over de gevreesde Col de la Colmiane, maar wordt er met het skistation Auron wel gekozen voor dezelfde aankomstplaats. De etappe van zondag blijft wel ongewijzigd.

'In samenspraak met de deelnemend ploegen, de stad Nice, de internationale wielerbond UCI en de rennersvertegenwoordigers van de AIGCP en CPA hebben we besloten om het parcours van de zevende etappe van Parijs-Nice te wijzigen', zo meldt de organisatie donderdagavond via 'X'. 'Dit doen we omwille van de ongunstige weersomstandigheden in het departement Alpes-Maritimes en volgens de weersvoorspellingen voor het weekend en en om de veiligheid van de renners te garanderen. De finish zal plaatsvinden op de top van de Madone d'Utelle, een klim van 15,3 km aan een gemiddelde van 5,7 procent.'

Lees verder onder de tweet.

Etappe van 104 kilometer met tweeduizend hoogtemeters

In finishplaats Auron lag al enkele dagen een laag sneeuw en ook voor de komende dagen werd daar sneeuw verwacht. Al vanaf de voet van de klim zou de weg wit zijn, zo circuleerde op sociale media. Naast de klim naar Auron moet ook de Colmiane beklommen worden. Beide cols liggen boven de 1500 meter, een hoogte waar neerslag momenteel in de vorm van sneeuw valt en niet als regen ter aarde komt.

'Vanaf Nice hebben de renners een zware dag voor de boeg met een etappe van 104 kilometer en tweeduizend hoogtemeters. De eerste 89 kilometer van de eerste etappe zijn behouden. In Saint-Jean La Rivière staan de renners aan de voet van de slotklim, die een spectaculaire eindstrijd belooft tussen de favorieten voor het algemeen klassement', sluit het statement af.

Op de Madonne d'Utelle is er minder sneeuw te zien

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws