Sobrero maakt Ganna trots: 'Ongelooflijk dat ik Filippo Ganna mag opvolgen' Wielrennen
Wielrennen

Sobrero maakt Ganna trots: 'Ongelooflijk dat ik Filippo Ganna mag opvolgen'

Sobrero maakt Ganna trots: 'Ongelooflijk dat ik Filippo Ganna mag opvolgen'

Matteo Sobrero troefde maar liefst drie Nederlanders af in de afsluitende tijdrit van de Giro d’Italia. De Italiaans kampioen tijdrijden was 23 seconden sneller dan Thymen Arensman. Op plek drie en vier volgden Mathieu van der Poel en Bauke Mollema.

Met de zege van Sobrero won Team BikeExchange-Jayco beide tijdritten in de Giro. De eerste – op dag twee in Boedapest – werd verrassend gewonnen door Simon Yates, die in de slotweek wegens knieklachten afstapte. Sobrero was in de eerste tijdrit vierde. ‘Dit is onze tweede overwinning in een Giro-tijdrit, na de zege van Yates in de tweede etappe in Boedapest’, glundert Sobrero in het flashinterview.

Bij BikeExchange is voormalig wielrenner en tijdritspecialist Marco Pinotti dé verantwoordelijke man wat het tijdrijden betreft en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, bleek eerder al uit de grote progressie van Yates in de strijd tegen de klok. Ook Sobrero heeft stappen gezet. ‘Dit is het resultaat van geweldig werk in het off season.’

Waar Sobrero bij het eerste tussenpunt al een knaltijd neerzette, was zijn tweede deel minstens zo indrukwekkend. ‘Ik heb alles gegeven in het tweede deel van deze tijdrit. Het is ongelooflijk dat ik Filippo Ganna mag opvolgen. Ik denk dat hij trots is op mij vandaag. We zijn goede vrienden’, besluit Sobrero. Hij en Ganna zijn behalve vrienden ook familie. De zus van Ganna heeft namelijk een relatie met Sobrero.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws