Slowaaks Soudal Quick-Step-feest gaat verder: Merlier klopt Bol in tweede rit Tour of Slovakia Wielrennen
Wielrennen

Slowaaks Soudal Quick-Step-feest gaat verder: Merlier klopt Bol in tweede rit Tour of Slovakia

Slowaaks Soudal Quick-Step-feest gaat verder: Merlier klopt Bol in tweede rit Tour of Slovakia

Tim Merlier heeft de tweede etappe in de Tour of Slovakia (Ronde van Slowakije) naar zich toegetrokken. De Belg van Soudal Quick-Step was in de sprint ruimschoots de snelste. Cees Bol (Astana Qazaqstan Team) werd tweede, Jumbo-Visma-talent Colby Simmons derde. Cavagna, een ploeggenoot van Merlier, behoudt de leiderstrui.

Daags na de knappe solozege van Cavangna in de ouverture, stond er op dag twee van de Slowaakse rittenkoers een heuvelrit op het programma. Tussen Presov en Poprad moesten de dienstdoende coureurs 143,9 kilometer afleggen, waarbij er onderweg aardig wat heuveltjes overwonnen moesten worden. Op voorhand leek de rit dus spek naar de bek van de puncheurs en goed klimmende sprinters.

Direct nadat het startsein gegeven was, probeerden talloze coureurs in de vlucht van de dag te geraken. Niemand wist echter een definitief gat te slaan in de prille openingsfase. Daar was pas na ongeveer twintig kilometer koers sprake van. Een groepje met daarin onder anderen Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Yevgeniy Fedorov (Astana Qazaqstan Team) en Andrea Pietrobon (EOLO - Kometa) wist zich te ontdoen van het peloton, dat zich echter niet zomaar gewonnen gaf. En met succes, daar de sterke groep toch weer bij de lurven gevat werd.

Vijfkoppige kopgroep ingerekend, Merlier verslaat Bol in sprint

Niet veel later ontstond er al een nieuwe kopgroep. Sebastian Schönberger (Human Powered Health), Erik Fetter (EOLO - Kometa) en Riccardo Lucca (Green Project - Bardiani CSF) maakten er onderdeel van uit, evenals Jakub Otruba (ATT Investments) en Jaka Primožic (Hrinkow Advarics). Het kwintet kreeg een maximale voorsprong van tweeënhalve minuut cadeau van het peloton, dat werd aangevoerd door Soudal Quick-Step (en zo nu en dan ook door Jumbo-Visma).

De heren vooraan weerden zich kranig, maar werden uiteindelijk toch ingerekend. Daarna kon alles en iedereen zich opmaken voor een sprint in de straten van Poprad. Die spurt werd op overtuigende wijze gewonnen door Merlier, die daarbij Bol naar de tweede plaats verwees. De 19-jarige Simmons snelde namens de geelzwarte succesformatie naar de derde plaats.

Uitslag etappe 2 Ronde van Slowakije 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws