Soudal Quick-Step rekent in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico vooral op Evenepoel en Merlier Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step rekent in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico vooral op Evenepoel en Merlier

Soudal Quick-Step rekent in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico vooral op Evenepoel en Merlier

Soudal Quick-Step heeft haar selectie bekendgemaakt voor de naderende start van Parijs-Nice. De 'koers naar de zon' is vrijwel ieder jaar weer een belangrijke graadmeter voor enkele mannen die hun zinnen hebben gezet op de eindzege in de Tour de France en dat is dit jaar niet anders. 'Het doel is zo hoog mogelijk eindigen in het klassement en we zijn bereid flink ons best daarvoor te doen', luidt het in een persbericht van de Belgische équipe.

Parijs-Nice kent dit jaar behoorlijk wat bananenschillen in het eerste deel van de route. Zo staan er enkele verraderlijke etappes klaar waar mogelijk de wind een rol kan spelen. Er is een punchy etappe met een finish op Mount Brouilly en een ploegentijdrit. Het slotweekend is ouderwets zwaar, met een aankomst op Auron en de traditionele boobytrap-etappe rondom Nice als afsluiter. Kortom: voldoende om te testen hoe Evenepoel ervoor staat tegenover bijvoorbeeld Primoz Roglic.

'Parijs-Nice is een belangrijke race voor de ploeg. We kunnen een veeleisende eerste twee dagen verwachten, die erg technisch zullen zijn, dus het belangrijkste is dat we deze etappes probleemloos doorkomen. Dan hebben we de ploegentijdrit, waar de tijd van de eerste renner die over de streep komt zal tellen, iets waar we aan hebben gewerkt, en van daaruit zal onze focus liggen op de drie etappes in het weekend, allemaal zwaar, zwaar en zwaar', stelt ploegleider Klaas Lodewyck.

'Dat slotweekend is belangrijk voor hoe het algemeen klassement er aan het einde van de race uit zal zien. Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in het algemeen klassement en we zijn bereid ons best hiervoor te doen', aldus Lodewyck. Evenepoel zal met vertrouwen afreizen naar de start nabij Parijs na zijn overtuigende zege in de Ronde van de Algarve, eerder in februari.

Merlier krijgt al het vertrouwen in Tirreno-Adriatico

In Italië mikt Soudal Quick-Step voor Tirreno-Adriatico met name op sprinter Tim Merlier, die drie ritten won in de UAE Tour. 'We hebben hier in het verleden al meermaals mooie overwinningen weten te behalen, dus daar gaan we ook dit seizoen voor. Onze voornaamste focus ligt bij Tim, die een zeer goed begin van het jaar heeft gedraaid. Voor het overige bekijken we het dag per dag', doelt hij op onder meer Kasper Asgreen en Julian Alaphilippe.

Selectie Soudal Quick-Step Parijs-Nice 2024

Remco Evenepoel
Ilan Van Wilder
Louis Vervaeke
Yves Lampaert
Casper Pedersen
Gianni Moscon
Mattia Cattaneo

Selectie Soudal Quick-Step Tirreno-Adriatico 2024

Tim Merlier
Julian Alaphilippe
Kasper Asgreen
Josef Cerny
Fausto Masnada
Tim Merlier
Bert Van Lerberghe
Jordi Warlop

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws