Van Poppel en Roglic krijgen richting Tour de France met Parijs-Nice al koers om aan elkaar te wennen Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel en Roglic krijgen richting Tour de France met Parijs-Nice al koers om aan elkaar te wennen

Van Poppel en Roglic krijgen richting Tour de France met Parijs-Nice al koers om aan elkaar te wennen

Primoz Roglic heeft in de Band of Brothers-podcast van zijn nieuwe ploeg BORA-hansgrohe vooruitgeblikt op zijn debuut voor de Duitse formatie. De Sloveen komt aankomende zondag in Parijs-Nice voor een eerste maal in actie in het groene tenue van het team van Ralph Denk.

Denk vertelde bij de aankondiging van zijn nieuwe kopman al dat de twee in 2015 al eens gesproken hadden voor een mogelijke verbintenis, in een biergarten in Salzburg. Uiteindelijk koos Roglic toen voor - toen nog - LottoNL-Jumbo. 'We spraken elkaar in die biergarten, dus dan is het moeilijk om wat van dat gesprek te onthouden', lacht Roglic als hij ernaar gevraagd wordt. 'Op dat moment was ik al vrij oud om aan een wielerloopbaan te beëindigen, maar ik behaalde toch goede resultaten en ik was vastberaden om ervoor te gaan in de WorldTour.'

'Het was al ongelofelijk dat ik toen met Ralph mocht praten', zegt Roglic over de ploegbaas, die destijds nog leiding gaf aan het procontinentale BORA-Argon 18. 'Maar ze waren toen nog geen WorldTour en uiteindelijk kreeg ik de kans om met LottoNL-Jumbo wel daar aan de slag te gaan, dus die mogelijkheid moest ik volledig benutten. Toen ik Ralph wel zag, hadden we het nog even over dat gesprek. Dat is de schoonheid van het leven, je weet nooit waar je leven je brengt. Nu ben ik hier voor hopelijk wat mooie stories.'

Roglic nog lang niet klaar met hoogtestages op de Teide

Roglic voelt zich goed op zijn plek bij zijn ploeg, ook omdat zijn trainer Marc Lamberts met hem meekwam. 'Hij was mijn eerste coach bij LottoNL-Jumbo en kent me heel goed, dus dat maakte het wel gemakkelijker. Maar hij is belangrijk voor ons allemaal, met al zijn ervaring. Zo kunnen we beter worden, en dan bedoel ik niet alleen mezelf, maar de hele ploeg.'

De Sloveen heeft er al een hoogtestage op Tenerife opzitten. 'Het is daar altijd mooi, het stelt nooit teleur. Ook niet al die jaren geniet ik er nog steeds van, en dat wordt ook alleen maar meer zodra je ouder gaat worden. Het is gewoon tof om met de jongens en de staf samen te werken naar de doelen die we hebben. Hoe we dat doen? Door rijst en kip te eten, haha. Nee, het is een kwestie van trainen, eten en slapen. Dat is de beste voorbereiding', stelt Roglic.

De Sloveen wordt in Parijs-Nice ondersteund door Aleksandr Vlasov, Bob Jungels en Matteo Sobrero. Marco Haller, Nico Denz en Danny van Poppel zijn mee voor de ondersteuning op het vlakke. De in Monaco woonachtige Nederlander, normaliter sprintaantrekker van dienst, is ook in de Tour de France vermoedelijk de beschermengel van Roglic en kan in Parijs-Nice alvast leren werken met Roglic.

Selectie BORA-hansgrohe Parijs-Nice 2024

Primoz Roglic
Nico Denz
Marco Haller
Bob Jungels
Aleksandr Vlasov
Matteo Sobrero
Danny van Poppel

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws