Kuss spreekt over 'droomscenario' en ziet Vingegaard naderen in het klassement: 'Hij was onwijs gemotiveerd' Wielrennen
Wielrennen

Kuss spreekt over 'droomscenario' en ziet Vingegaard naderen in het klassement: 'Hij was onwijs gemotiveerd'

Kuss spreekt over 'droomscenario' en ziet Vingegaard naderen in het klassement: 'Hij was onwijs gemotiveerd'

Jumbo-Visma heeft de concurrentie in de Vuelta a España in een houdgreep. Remco Evenepoel is in de rit naar de Col du Tourmalet definitief uit het klassement gezakt en ook Joao Almeida staat plots heel ver weg. Sepp Kuss behield zijn rode trui, maar zag één man dichterbij komen: zijn ploeggenoot Jonas Vingegaard.

Hoe beleefde Kuss de aanval van Vingegaard? 'Eigenlijk was het een droomscenario', zo vertelt hij aan de Vuelta-organisatie. De rit was super zwaar en de ene klim volgde de andere op. Je moest de hele dag geconcentreerd zijn en er werd een ontzettend hoge snelheid gereden. De ploeg heeft geweldig werk geleverd. We zaten nog met veel man voorin toen er nog maar twintig renners over waren in het peloton. Vooral Robert Gesink presteerde geweldig. Hij kwam steeds terug en bleef maar rijden', waarmee Kuss de woorden van ploegleider Marc Reef beaamt.

Kuss gaat verder in op de tactiek van zijn ploeg op de Tourmalet. 'We wisten dat we de anderen zouden forceren om te rijden, wanneer Jonas aan zou vallen. Primoz Roglic en ik konden dan in de wielen blijven rijden. Gedurende de etappe gaf Jonas al aan dat hij zich super goed voelde en dat het vandaag (vrijdag, red) de verjaardag van zijn dochter was. Hij was onwijs gemotiveerd. Het is wel nog te vroeg om te zeggen of we de Vuelta gaan winnen. Deze rit was zwaar, maar zaterdag staat er gelijk weer een moeilijke rit op het programma. De vermoeidheid bouwt zich op en de koers is nog lang.'

Iemand waar de Jumbo-Visma-renners geen last meer van gaan hebben in het klassement, is Remco Evenepoel. De Belg moest al lossen op de Col d'Aubisque en verloor uiteindelijk 27 minuten. 'Op de eerste klim hoorden we dat Remco een beetje in de problemen zat. Voor we dat hoorden, wilden we gewoon een solide tempo onderhouden, maar toen moesten we wel door. We probeerden het gat te vergroten en dat lukte. We staan er geweldig voor en we zullen zien hoe het de rest van de etappes gaat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws