Spaans kampioen Lazkano wint voor eigen publiek in Jaén Paraiso: 'Vertrouwde erop dat ik in goede vlucht zat' Wielrennen
Wielrennen

Spaans kampioen Lazkano wint voor eigen publiek in Jaén Paraiso: 'Vertrouwde erop dat ik in goede vlucht zat'

Spaans kampioen Lazkano wint voor eigen publiek in Jaén Paraiso: 'Vertrouwde erop dat ik in goede vlucht zat'

Oier Lazkano heeft maandagnamiddag de derde editie van de Clasica Jaén Paraiso naar zijn hand gezet. De Spaanse kampioen van Movistar was de sterkste vluchter na een knotsgekke editie, die geteisterd werd door vele lekke banden, waaronder eentje voor Wout van Aert. De Fransman Bastien Tronchon werd tweede, Jan Tratnik namens Visma | Lease a Bike derde.

Het koersbegin was meteen chaotisch, want tal van renners zagen kansen in de vlucht van de dag. Nu eens gingen Vuelta-winnaar Sepp Kuss en Marc Soler aanvallen, dan weer was het de beurt aan Tim Wellens, Ben Turner (tweede vorig jaar) en Visma | Lease a Bike-renner Jan Tratnik en Per Strand Hagenes. Zowel UAE Team Emirates als de Nederlandse ploeg van Van Aert probeerden hun mannetje vooraan te krijgen, maar uiteindelijk slaagde enkel het team uit de Emiraten erin.

Lazkano hoopt dat het makkelijker zal worden

'Ik voel me goed, blij, maar ook moe', vertelt Lazkano in het flashinterview. 'Er waren in het begin veel groepjes. Ik vertrouwde erop dat ik in de goede ontsnapping was, want er waren heel veel sterke mannen mee. Ik ben blij dat ik op deze manier heb kunnen winnen. Mijn eerste zege van het jaar voelt echt lekker, want ik heb hard gewerkt de afgelopen maanden. Het was al fantastisch om in de Ronde van Burgos als nationale kampioen te winnen. De koers was wel echt lastig, hopelijk wordt het minstens een paar keer makkelijker.'

De Spaanse kampioen probeerde meermaals van zijn compagnon Nicolas Prodhomme weg te rijden, maar de taaie Fransman werkte zich iedere keer opnieuw in het wiel. Op een moment dat Lazkano eigenlijk op breken stond, verdapperde hij en gooide hij Prodhomme definitief los. Zijn voorsprong was op tien kilometer van het einde geslonken tot veertig seconden op het achtervolgende groepje, maar hij hield stand.

Bekijk hier het interview met Lazkano op Youtube.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws