Wellens valt net naast podium in Jaén Paraiso: 'Lekke band van Van Aert veranderde weinig aan de koers' Wielrennen
Wielrennen

Wellens valt net naast podium in Jaén Paraiso: 'Lekke band van Van Aert veranderde weinig aan de koers'

Wellens valt net naast podium in Jaén Paraiso: 'Lekke band van Van Aert veranderde weinig aan de koers'

Tim Wellens viel tijdens de Clasica Jaén Paraiso uiteindelijk naast het podium. De Belg van UAE Team Emirates moest het in de sprint afleggen tegen Jan Tratnik en de verrassende Fransman Bastien Tronchon. Oier Lazkano was dan al een tijdje uit zicht, want de Spaanse kampioen was al solo als winnaar over de streep gereden.

'Van tevoren dachten we niet dat de vlucht het tot het einde zou uitzingen. Met Igor Arrieta vooraan zaten we in een goede positie, maar doordat hij loste, was dat niet meer zo. Zoiets kan gebeuren, maar desondanks gingen we wel nog heel snel in de achtervolging. Uiteindelijk konden we Lazkano niet meer terughalen, want die reed ook heel sterk.

Op dertig kilometer van de streep gooide topfavoriet Wout van Aert echter de handdoek na een lekke band, waardoor de geel-zwarte brigade van Visma | Lease a Bike met Kuss en Tratnik nog twee ijzers in het vuur had. Het duo versnelde op de eerstvolgende gravelstrook en kreeg met Wellens, Kwiatkowski, de verrassende Fransman Bastien Tronchon en Ivan Garcia Cortina (Movistar), die afstoppingswerk verrichtte voor zijn ploegmaat vooraan. 'Als we de eerste keer met dat groepje goed doorrijden, dan halen we Lazkano misschien nog terug, maar dat is makkelijk praten achteraf. De lekke band van Van Aert veranderde de koers misschien een beetje, maar Visma | Lease a Bike had nog twee sterke mannen achter de hand. Lazkano verdiende gewoon te winnen.'

Bekijk hier het interview met Wellens op Youtube.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws