Philipsen klopt Groenewegen in de sprint en wint Kampioenschap van Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Philipsen klopt Groenewegen in de sprint en wint Kampioenschap van Vlaanderen

Philipsen klopt Groenewegen in de sprint en wint Kampioenschap van Vlaanderen

Jasper Philipsen heeft vrijdag het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. In de onvermijdelijke massasprint was hij met een sterke sprint Dylan Groenewegen te snel af.

Het crossseizoen mag dan inmiddels begonnen zijn, Corné van Kessel doet nog even mee op de weg. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert zat zelfs in de kopgroep van de dag, een zevental, met Jan-Willem van Schip (BEAT Cycling) en nog vijf renners. In het peloton controleerden de sprintersploegen voor de dikke dijen van hun mannen.

Jumbo-Visma (Groenewegen) en Deceuninck-Quick-Step (Jakobsen) waren logischerwijs de ploegen van dienst, terwijl ook Alpecin-Fenix en BORA-hansgrohe hun deel van het werk deden. Op 45 kilometer van de meet schoot het peloton wat extra in gang, waardoor de kopgroep toen al in zicht kwam.

Quartermann maakt oversteek naar kopgroep

Charlie Quartermann van Trek-Segafredo maakte vervolgens vanuit het peloton de oversteek. De Brit trok vooraan vervolgens meteen door. Van de oorspronkelijke koplopers wisten Samuel Jenner, de jonge Belg Milan Paulus en Van Schip hun karretje bij Quatermann aan te sluiten. Ondanks de versterking van Quartermann vooraan bleef de voorsprong van de kopgroep op het peloton slechts twintig seconden.

Bij het ingaan van de laatste ronde was het vervolgens Jenner die vooraan aanviel. De Australiër kreeg Quartermann met zich mee. Paulus en Jan-Willem van Schip vonden het genoeg en lieten zich inlopen door het aanstormende peloton. Het duurde echter niet lang voordat ook Quartermann het zinloze van zijn poging inzag. Jenner werd daarna als laatste ingelopen op elf kilometer van de finish.

Koers beslist in ongecontroleerde sprint

Met het inlopen van de laatste vluchter begon vervolgens het positioneren door de sprintersploegen. Op vijf kilometer van de streep deden met name Jumbo-Visma, in functie van Groenewegen, en BORA-hansgrohe zich vooraan gelden. Met nog drie kilometer te gaan leek Jumbo-Visma de touwtjes stevig in handen te hebben, maar Deceuninck-Quick-Step en Alpecin-Fenix begonnen aan te dringen.

Bij het ingaan van de laatste kilometer had geen ploeg de volledige controle, het werd een chaotische sprint. Een renner van Trek-Segafredo trok de sprint aan, waarna Philipsen er met een machtige sprint overheen kwam en naar de zege spurtte. Groenewegen eindigde achter de Belg als tweede.

Uitslag Kampioenschap van Vlaanderen 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws