Sterk UAE Team Emirates kan Vingegaard niet kraken: 'Niet fijn om geïsoleerd te zitten' Wielrennen
Wielrennen

Sterk UAE Team Emirates kan Vingegaard niet kraken: 'Niet fijn om geïsoleerd te zitten'

Sterk UAE Team Emirates kan Vingegaard niet kraken: 'Niet fijn om geïsoleerd te zitten'

Jonas Vingegaard wist volgens ploegleider Grischa Niermann 'gigantisch goed stand te houden' in de zeventiende etappe van de Tour de France. Dat stelde de oud-renner van de Nederlandse ploeg goed, want zijn Deense kopman verloor slechts vier seconden op Tadej Pogacar in het algemeen klassement. Toch baalde Vingegaard na afloop enigszins dat hij niet de ritzege kon pakken.

De zeventiende etappe was er eentje die niet heel lang in het geheugen gegrift zal blijven. Ondanks een verwoestende openingsfase, waarin het tempo enorm hoog lag, gebeurde er in de slotfase van de etappe weinig. Dat was door toedoen van UAE Team Emirates, die met Mikkel Bjerg en Brandon McNulty uitstekende luitenants voor Pogacar hadden gevonden. De twee superknechten reden een dermate tempo op de klimmen van de dag, dat uiteindelijk alleen Pogacar en Vingegaard bij McNulty konden aanhaken op de afsluitende twee obstakels.

Zelfs op de slotklim bepaalde McNulty het tempo, waardoor de 24-jarige Amerikaan ervoor zorgde dat zijn kopman voor de ritzege kon sprinten in de laatste driehonderd meter. Dat was ook het enige wat de Sloveen nog kon, want Vingegaard lossen en op grote achterstand zetten, dat zat er ook in de zeventiende etappe niet in. Vingegaard hield knap stand, maar moest het sprintje om de ritzege aan zijn grote concurrent laten.

Vingegaard: 'Pogacar is gewoon beter op deze beklimmingen'

'Het is natuurlijk niet fijn om geïsoleerd te zitten, maar uiteindelijk moest ik alleen Tadej volgen', zo geeft Vingegaard na afloop tegen de NOS aan. 'Natuurlijk verloor ik vier seconden en had ik graag de etappe gewonnen, maar het was een goede dag. Het was iets te explosief op het eind, maar ik denk niet dat ik mijn sprint te vroeg had ingezet. Pogacar is gewoon beter op deze beklimmingen.'

Donderdag wordt de Tour de France vervolgd met de laatste bergrit, waar Vingegaard voor het laatst stand moet houden. Vervolgens volgt op zaterdag de tijdrit over veertig kilometer, waar de Deen ongetwijfeld met een comfortabele voorsprong in wil gaan. 'Ik wil nog niet aan de eindoverwinning denken, dus we bekijken het nog steeds dag voor dag.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws