Gaudu bedankt Madouas op zijn knieën, Pinot noemt zichzelf 'frustrerend slecht' Wielrennen
Wielrennen

Gaudu bedankt Madouas op zijn knieën, Pinot noemt zichzelf 'frustrerend slecht'

Gaudu bedankt Madouas op zijn knieën, Pinot noemt zichzelf 'frustrerend slecht'

Voor Groupama-FDJ was het woensdag vooral een dag van consolideren. David Gaudu behield zijn vijfde plaats in het klassement en was na afloop realistisch genoeg om te beamen dat dat gewoon zijn plek is op het moment. Aanvaller Thibaut Pinot was minder tevreden.

Gaudu was andermaal vol lof over zijn ploeg, die hem er al zeventien dagen doorheen sleept op kritieke momenten. Op het vlakke doet Stefan Küng dat, bergop voornamelijk Valentin Madouas. 'Zonder hem had ik andermaal veel meer tijd verloren', klinkt het bijna schuldbewust bij de bebrilde Fransman.

'Valentin redt me elke keer! Ik wil hem en de rest van de ploeg ontzettend bedanken voor het werk dat er gedaan is', strooit Gaudu met lovende woorden. 'We strijden nog steeds voor de top vijf, met nog vier etappes te gaan in de Tour de France. Top vijf zou al een enorm goede prestatie zijn', stelt Gaudu met enige trots.

'Er is nog één dag waarin het bergop bepaald zal worden', blikt hij al vooruit op donderdag. 'Hautacam, een klim waarop je sterk moet zijn in het hoofd. We zullen er alles uithalen, op dit moment ben ik vooral tevreden dat ik zonder tijdsverlies hier in Peyragudes ben aangekomen', concludeert hij via de communicatie van zijn ploeg.

Pinot: 'Ik ben slecht, dat is frustrerend'

Een andere man van Groupama-FDJ ging vroeg in de aanval, maar het was niet de dag van Thibaut Pinot. Zijn poging met Alexey Lutsenko werd geneutraliseerd, waarna de Fransman roemloos ten onder ging. 'Ik ben slecht', is hij hard voor zichzelf. 'Ik wilde met de beste renners mee omhoog gaan, maar het lukte niet.'

Pinot kon ook niet veel meer doen voor Gaudu. 'Ik probeerde hem te helpen, maar dat lukte maar heel eventjes. Het is frustrerend, ik ben verre van mijn normale niveau', stelde de teleurgestelde klimmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws