Sterke Nans Peters zet concurrentie een hak in doorregende Trofeo Laigueglia Wielrennen
Wielrennen

Sterke Nans Peters zet concurrentie een hak in doorregende Trofeo Laigueglia

Sterke Nans Peters zet concurrentie een hak in doorregende Trofeo Laigueglia

Nans Peters (AG2R Citroën) heeft de Trofeo Laigueglia naar zijn hand weten te zetten. De Fransman won de Italiaanse eendagskoers na een lange solo. Ploegmaat Andrea Vendrame maakte het feestje compleet door tweede te worden,

Drie dagen voor de Strade Bianche was het aan de Ligurische kust tijd voor de Trofeo Laigueglia, de traditionele opener van het Italiaanse wielerseizoen. Een wedstrijd die traditioneel als hoofdprijs gezien wordt door de Colombianen, maar in 2021 (Bauke Mollema) en 2022 (Jan Polanc) gewonnen werd door buitenlanders.

Acht Italianen jaagden de prijs na vanuit de vroege vlucht, waarbij ze hulp kregen van een Belg: Dimitri Peyskens (Bingoal) was met Davide Baldaccini (Bardiani) Andrea Garosio (EOLO-Kometa), Filippo Ridolfo (Novo Nordisk), Emanuele Ansaloni, Gabriele Petrelli (Technipes), Florian Samuel Kajamini (Colpack-Ballan), Francesco Galimberti (Biesse-Cerra) en Matteo Freddi (Beltrami) het ganse deel van de dag op pad.

UAE-Team Emirates maakt koers, maar ziet Covi vallen

Op goed zeventig kilometer van de finish was het verhaal van de mannen al over: Peyskens werd als laatste ingerekend met nog zo'n zestig kilometer koers voor de boeg, wat het gevolg was van flink wat beulswerk van met name UAE-Team Emirates.

Op 42 kilometer van de aankomst poogde Benoit Cosnefroy (AG2R Citroën Team) als eerste van de favorieten weg te rijden van de rest. De Fransman trok door in de afdaling van de Colla Micheri door met Lorenzo Rota (Intermarché-Circus-Wanty) in zijn spoor, terwijl de mannen op kop van het peloton (onder wie Alessandro Covi) in de natte afdaling tegen de grond gingen. Rota gebruikte zijn daalkunsten vervolgens om solo te gaan.

Sterke Nans Peters zet concurrentie een hak in doorregende Trofeo Laigueglia

Uit al dit tumult ontstond een kopgroep van zo'n tien renners, met naast Rota en Cosnefroy onder meer Alberto Bettiol (EF) en Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). De samenwerking was echter niet op punt, waarna Cosnefroy opnieuw ging. Ditmaal schoof Natnael Tesfatsion (Trek-Segafredo) mee, maar ook deze poging was geen lang leven gegund. Tesfatsion kwam even later ook nog ten val.

Een ploegmaat van Cosnefroy, Peters, probeerde het dan maar eens. Hij kende wat meer geluk en pakte met de klap een halve minuut voorgift. Door de aanwezigheid van afstopper Cosnefroy in de achtervolgende groep groeide dit gat al vlot tot boven de minuut, waarmee de vogel gevlogen leek.

Onder aanvoering van de teruggekeerde Covi spatte de achtervolgende groep nog wel uiteen, maar de eenzame koploper bedreigen bleek niet meer aan de orde. Peters rondde de top van de laatste beklimming met veertig seconden voorgift en kon zodoende redelijk safe naar de finish rijden.

Uitslag Trofeo Laigueglia 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws