Bardet doet opvallende uitspraak over Parijs-Nice: 'Voel mij er niet echt op mijn gemak' Wielrennen
Wielrennen

Bardet doet opvallende uitspraak over Parijs-Nice: 'Voel mij er niet echt op mijn gemak'

Bardet doet opvallende uitspraak over Parijs-Nice: 'Voel mij er niet echt op mijn gemak'

Romain Bardet mikt dit jaar weer op de Tour de France en begon het seizoen in februari ook in eigen land. Zijn volgende koers is Parijs-Nice, de wedstrijd gaat zondag 5 maart van start. De organisatie van de rittenkoers sprak met Bardet over zijn ambities.

Bardet begon zijn seizoen in de rittenkoers Tour du Var en de eendagskoersen Faun Ardèche Classic en Faun Drôme Classic. De klimmer noteerde met een achtste en twee elfde plekken redelijke maar geen bijzondere uitslagen. ‘Ik denk dat dit het beste programma was om me voor te bereiden op Parijs-Nice. Ik ben nog niet op mijn best, maar mijn benen zijn goed’, vertelt Bardet, die ook herstellende is van naar eigen zeggen een ‘virusje’.

'Hij is pas negentien jaar oud, maar hij is een grote klimmer in wording.'

Romain Bardet

Voor Bardet is Parijs-Nice de zwaarste rittenkoers buiten de grote rondes. ‘Het is niet de wedstrijd waar ik mij het meest op mijn gemak voel’, doet hij een opvallende uitspraak over de koers in zijn eigen land. ‘Het is een moeilijke wedstrijd. Je moet namelijk de hele tijd attent zijn. Vaak heb je vroeg in de week al een lastige etappe, de wind speelt een grote rol, nog een tijdrit en dan het laatste weekend met veel beklimmingen. De Dauphiné vind ik bijvoorbeeld makkelijker omdat de beklimmingen meer geleidelijk zijn. De Tirreno-Adriatico heeft dan meer etappes voor de sprinters, wat de koers niet zo zwaar maakt.’

Bardet zijn beste uitslag in Parijs-Nice is een vijfde plek in 2019, gaat hij dit jaar voor het podium? ‘Het is vooral een essentiële wedstrijd in de aanloop naar mijn seizoen’, koestert Bardet geen grote ambities. Hij wil vooral zijn nieuwe ploeggenoten leren kennen. Zo hevelde DSM in de winter de nodige jonge renners over van de opleidingsploeg. ‘Mijn draai vinden in een nieuwe groep zal één van de uitdagingen zijn. Ik heb wat tijd doorgebracht met mijn teamgenoten in training. We hebben uitstekende jonge renners en echte talenten.’ Bardet somt sprinters Casper van Uden en Pavel Bittner op, maar vindt in Max Poole een soortgelijke renner. ‘Hij is pas negentien jaar oud, maar hij is een grote klimmer in wording.’

Bardet: 'Ze vliegen al sinds het begin van het seizoen'

Hoewel het eindklassement voor Bardet niet per se een groot doel is, heeft hij de zwaarste klim van de koers al meerdere malen opgereden. De Col de Couillole (15,8 km aan 7,3%) is de aankomst van de zevende etappe en zal ongetwijfeld van doorslaggevend belang zijn in de strijd om de eindzege. Op de klim zal Bardet het onder andere opnemen tegen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. Beide renners regen de zeges al aaneen.

Bardet weet dat het lastig zal worden om de twee bergop bij te benen. ‘Ze vliegen al sinds het begin van het seizoen. Daarnaast kunnen ze op steun rekenen van een sterke ploeg. Maar wat er ook gebeurt, er zijn altijd sterke renners die een groot gevecht leveren in Parijs-Nice. Ik ga gewoon mijn eigen koers rijden en zal moeten vertrouwen op mijn benen’, besluit Bardet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws