Sterke Vernon verslaat Girmay na perfecte lead-out in Trofeo Palma - Palma Wielrennen
Wielrennen

Sterke Vernon verslaat Girmay na perfecte lead-out in Trofeo Palma - Palma

Sterke Vernon verslaat Girmay na perfecte lead-out in Trofeo Palma - Palma

Ethan Vernon heeft de Trofeo Palma - Palma op zijn naam geschreven. De Brit van Soudal-Quick Step werd perfect voorin gehouden door zijn ploeggenoten Florian Sénéchal en Davide Ballerini en maakte het feilloos af. De tweede plek ging naar Biniam Girmay van Intermarché - Circus - Wanty.

Op de slotdag van de Challenge Mallorca vond de Trofeo Palma-Palma plaats. Een wedstrijd van 141,6 kilometer met start en finish in, u raadt het al, Palma. Na een aantal parcoursen voor de klimmers, konden op zondag de sprinters in hun handen wrijven. Vier renners wilden echter niet wachten op de finale en kozen al vroeg het hazenpad. Xabier Berastegi (Euskaltel), Iván Cobo (Kern Pharma), Vincent Van Hemelen (Team Flanders - Baloise) en Marc Terrasa (Spaanse selectie) reden al vlug een voorsprong van anderhalve minuut bij elkaar.

Koplopers krijgen weinig ruimte, Van Hemelen blijft het langst vooruit

Veel meer kreeg het kwartet alleen niet. Verschillende ploegen hielden de vluchtgroep binnen schot. Soudal-Quick Step, koersend voor Vernon, en Intermarché - Circus - Wanty, rijdend voor Girmay, namen voornamelijk het heft in handen. De drie Spanjaarden werden al vlug ingelopen, met nog ongeveer 25 kilometer voor de wielen, waardoor de sterke Van Hemelen solo doortrok richting de finale.

Met nog vijftien kilometer te gaan werd ook de renner van Team Flanders - Baloise teruggepakt. De treintjes formeerden in rap tempo en de sprinters werden in een zetel gezet. Een late uitvalspoging van een renner van Project Echelon werd dan ook zonder moeite onschadelijk gemaakt, waardoor duidelijk werd dat een sprint onvermijdelijk was.

Ploegen willen een eindsprint, Vernon wint met bravoure

UAE Team Emirates trok het peloton met nog vijf kilometer te gaan op een lint, met Juan Sebastian Molano als kopman. Zij lieten zich piepelen door een sterk opkomend Soudal-Quick Step. Een harde valpartij van onder anderen Nacer Bouhanni ontsierde de laatste paar kilometers enigszins, maar op de eindsprint zelf was weinig aan te merken. De Belgische ploeg domineerde de laatste rechte lijn en na een fenomenale lead-out van Ballerini, maakte Vernon het perfect af. Girmay werd tweede.

Uitslag Trofeo Palma - Palma 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws