Pieterse degradeert concurrentie ondanks mechanische pech in Wereldbeker Besançon Veldrijden
Veldrijden

Pieterse degradeert concurrentie ondanks mechanische pech in Wereldbeker Besançon

Pieterse degradeert concurrentie ondanks mechanische pech in Wereldbeker Besançon

Puck Pieterse heeft de Wereldbekermanche van Besançon gewonnen. De Nederlands kampioene startte sterk, maar moest een inhaalrace rijden na mechanische problemen in de eerste ronde. Dit deed ze met veel overtuiging, waarna ze ook nog eens een groot gat op de andere meiden wist te slaan.

De kopstart was voor Marie Schreiber. De Luxemburgse was erg sterk weg in de Franse stad en dook als eerste het veld in. Pieterse volgde in tweede positie en zou al vlug de kop overnemen. Wie ook erg sterk startte was Zoë Backstedt, de Britse jongeling startte vanaf de tweede rij maar positioneerde zich zeer snel in de top vijf. Clara Honsinger was minder fortuinlijk, de kampioene van de Verenigde Staten ging hard tegen de grond en zou na de eerste rechte lijn al opgeven.

Pieterse pakt de leiding, maar wordt naar achter geslagen door mechanische pech

Pieterse controleerde in de eerste ronde en gaf duidelijk nog niet alles wat ze in zich had. Bij een klein heuveltje schoot plots de ketting van de topfavoriete eraf. Ze stond vrij lang aan de kant en moest moeite doen om weer op gang te komen. Tegen de tijd dat ze weer op de fiets sprong, lag ze 23 seconden achter de leidende groep op de zeventiende plek. Een inhaalrace was noodzakelijk.

Annemarie Worst, Inge van der Heijden en Kata Blanka Vas reden, bij absentie van Fem van Empel, Shirin van Anrooij, Ceylin del Carmen Alvarado en vele anderen, op kop. Pieterse baande zich al rap een weg door de achterblijvers heen. Plek zeventien werd plek vijftien, plek vijftien werd plek twaalf en plots reed ze alweer in hetzelfde beeld als de leiders. Dit was alweer in de tweede ronde, waarna ze resoluut naar de kop schoot.

Pieterse voltooit inhaalrace en soleert met overmacht naar de zege

Ze voerde linea recta de pressie op en achter haar werden de gaten vlug groter. Enkel Worst, Van der Heijden en Vas konden nog mee, maar dat duurde niet heel lang. In de derde van zes rondes sprong Pieterse als enige van het leidende kwartet over de balken, waarna ze direct hard doorzette. Vas loste meteen. Worst en Van der Heijden schoten in de achtervolging, maar de vogel was gaan vliegen. Pieterse soleerde weg en zou met overmacht de cross in Besançon op haar naam schrijven. Op 37 seconden achterstand volgde Worst op een tweede plek, Van der Heijden werd op 43 seconden achterstand derde.

Uitslag Wereldbeker Besançon vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws