Sterke Wærenskjold verslaat Milan in machtssprint Saudi Tour, Bol derde Wielrennen
Wielrennen

Sterke Wærenskjold verslaat Milan in machtssprint Saudi Tour, Bol derde

Sterke Wærenskjold verslaat Milan in machtssprint Saudi Tour, Bol derde

Søren Wærenskjold heeft de derde etappe in de Saudi Tour gewonnen. Na twee sprintetappes was het op de derde dag voor de punchers, met aankomst net voorbij de steile klim richting Abu Rakah.

Er stonden 159,2 kilometers op papier voor de derde etappe, met onderweg weinig vlakke kilometers en dus een uitdagend slot. De vlucht van de dag was desondanks vroeg vertrokken. Mindere goden Azzam Alabdulmunim (Saoedi-Arabië), Ibai Azurmendi (Euskaltel), Antonio Barac, Giulio Masotto (beiden Team Corratec) en Yamamoto Masaki (JCL Team UKYO) kregen een flinke voorgift van het peloton, dat geen gevaar zag in deze kopgroep.

Team Jayco-AlUla test peloton in de wind

Na dertig kilometer koers, en dus nog een kleine 130 te gaan, steeg de voorsprong al naar dik zes minuten. Deze kloof steeg richting de laatste honderd kilometer alleen maar verder, tot maximaal een kleine acht minuten. Op dat moment vond het Team Jayco-AlUla het welletjes en werd het gaspedaal met de toenemende wind eens goed ingetrapt. Heel even zagen we wat scheurtjes in het pak, maar dat duurde niet lang.

De koers lag in de fase erna even in een status quo. De kopgroep kon de ruime voorsprong goed consolideren, totdat de wind op 75 kilometer van de streep weer de macht greep in het peloton. De stress nam toe, het pak werd weer op een lint getrokken en de seconden vlogen eraf. In de achtervolging viel William Barta van Movistar zonder al te veel erg.

Weg loopt omhoog, Wærenskjold toont zijn macht

Net op het moment dat de harde wind weer in de rug begon te waaien, werd het wegdek almaar slechter. Een aantal renners werden weer getroffen door lekke banden. Ondertussen was het vijfendertig kilometer voor de streep gedaan met de kopgroep en vloog het peloton onder leiding van Bahrain-Victorious in volle vaart richting de slotklim Abu Rakah.

De weg liep vijf kilometer voor de meet omhoog en daar begonnen de eerste uitvalspogingen. Pascal Ackermann en Zdenek Stybar openden het bal. Ackermann bleek niet sterk genoeg en Stybar kreeg klimmer Santiago Buitrago met zich mee. De twee keken te veel naar elkaar en de overgebleven sprinters konden van achteruit terugkeren.

De trein van Uno-X wist op de steile kilometer voor de streep stand te houden en de sterke Wærenskjold vervolgens perfect af te zetten. De 22-jarige Noor versloeg uiteindelijk Jonathan Milan in de machtssprint. Cees Bol werd knap derde. Dylan Groenewegen kon niet meestrijden om de zege en verloor de leiderstrui aan Milan.

Uitslag etappe 3 Saudi Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws