Strijd op meerdere fronten: Kamp-Roglic verwacht klassementsstrijd, INEOS en Groupama kijken naar ritzege Wielrennen
Wielrennen

Strijd op meerdere fronten: Kamp-Roglic verwacht klassementsstrijd, INEOS en Groupama kijken naar ritzege

Strijd op meerdere fronten: Kamp-Roglic verwacht klassementsstrijd, INEOS en Groupama kijken naar ritzege

Op woensdag worden de Tourvolgers wakker met het idee dat er een rit klaar ligt waarin het weleens alle kanten op kan gaan. Het middengebergte van het Centraal Massief biedt kansen voor aanvallers, maar is ook lastig genoeg om er een feestje tussen de klassementsrenners van te maken. Wat denken de betrokkenen in de Tour de France van deze dag? We zetten enkele ideeën voor je op een rij.

Op X ging Rolf Aldag, ploegleider van dienst bij Red Bull-BORA-hansgrohe, in op de dag van vandaag. 'Etappe tien was erg rustig en gemakkelijk. We hebben geen sprinter, dus dat was fijn. De elfde rit is echt een zware, heel interessant. Het lijkt vlak, maar het gaat de hele tijd op en af. Zeer intens gaat het worden, er komt denk ik ook een strijd tussen de klassementsmannen in de finale, een strijd op meerdere fronten', aldus de Duitser.

INEOS voor rit elf blij met mannen als Rodriguez én Pidcock

Zak Dempster gaf namens INEOS Grenadiers een vergelijkbaar relaas bij de bus en ging ook in op de verraderlijke etappe van woensdag. 'Het gaat een belangrijke dag worden. Vierduizend hoogtemeters, gewoon een nieuwe, grote bergetappe. Het grote doel is Carlos Rodriguez veilig houden, ook tijdens de elfde rit. We kijken uit naar de jacht op de bovenste plaatsen', concludeert Dempster. INEOS zou natuurlijk met mannen als Tom Pidcock en Geraint Thomas voor een etappe kunnen gaan.

Ook voor Groupama-FDJ, dat geen klassementsmannen meer heeft, is de elfde rit er één om in de aanval te trekken. Denk aan David Gaudu, Lenny Martinez en Valentin Madouas. 'We hebben tijdens de rit van dinsdag onze krachten heel erg gespaard, want de elfde rit is er een voor de vluchters. Het gaat vanaf de start een gevecht voor de vlucht worden en de hele dag zal het een super zware beproeving worden', klinkt het vanuit de mond van Benoit Vaugrenard.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws