Pracht en praal in de Giro! Schitterende solo voor Clara Emond, mooi gevechtje Kopecky en Longo Borghini Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Pracht en praal in de Giro! Schitterende solo voor Clara Emond, mooi gevechtje Kopecky en Longo Borghini

Pracht en praal in de Giro! Schitterende solo voor Clara Emond, mooi gevechtje Kopecky en Longo Borghini

Clara Edmond heeft de vierde rit in de Giro d'Italia Women op haar naam geschreven. De renster van EF Education was de beste in de aankomst heuvelop na een geaccidenteerde rit met drie middellange beklimmingen. Elisa Longo Borghini behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Op dinsdag was het Niamh Fisher-Black die de eerste aankomst bergop op haar naam schreef. Woensdag stond er een rit op de rol met nog meer klimwerk, maar verdeeld over drie beklimmingen in totaal. Niet een rit om de boel aan gort te rijden, zo leek het. Het liep onderweg behoorlijk anders.

Grote kopgroep met De Vries en Ludwig zet etappe op scherp

Het eerste uur ging verschroeiend hard en op de eerste klim van de dag zagen we veel versnellingen. Er ontstond een kopgroep van een stuk of twintig dames, met daarbij Femke de Vries en Cecile Uttrup Ludwig. Zij reden zo zichzelf omhoog in het virtuele klassement, waardoor het peloton goed moest achtervolgen. Hierdoor hadden we een spectaculaire wedstrijd.

In de slotfase moesten de renners klimmen naar Urbino, zo'n 12 kilometer vals plat omhoog. Hier kwam het peloton weer dichter bij de gevaarlijke vluchtgroep, daar was Clara Emond uit weggereden, op 40 kilometer van de streep. Edmond bouwde snel een grote voorsprong op. Zij lag op pole position om de rit op haar naam te schrijven. Op zeven kilometer voor het einde had de Canadese nog altijd een dikke minuut voorsprong. De Vries werd teruggepakt, Ludwig lag nog tussen de kop en het peloton in.

Edmond reed na het valse plat solo de laatste steile kilometer tegemoet. Zij bekroonde in Urbino een werkelijk waar prachtige solo. Achter de Canadese, die zichzelf door haar prestaties als nieuwe bergkoningin liet kronen, sloeg de boel weer ineen. In de laatste honderden meters kwam het peloton terug tot de achtervolgers. Hier probeerde Lotte Kopecky de roze trui nog te lossen, maar die hield gedwee stand. Longo Borghini blijft dus leider, ze kwamen zij aan zij binnen.

Uitslag Giro d'Italia Women 2024 etappe 4 

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws