Succes voor Lotto-Dstny in Vuelta a Castilla y León: Argentijn Sepulveda grijpt eindzege in slotrit Wielrennen
Wielrennen

Succes voor Lotto-Dstny in Vuelta a Castilla y León: Argentijn Sepulveda grijpt eindzege in slotrit

Succes voor Lotto-Dstny in Vuelta a Castilla y León: Argentijn Sepulveda grijpt eindzege in slotrit

Eduardo Sepulveda heeft de Vuelta a Castilla y León op zijn naam geschreven. De tweedaagse rittenkoers in Spanje werd op woensdag en onderdag verreden. Op dag één won Felix Engelhardt een sprint van een groepje van vier en een dag later zegevierde Sepulveda namens Lotto-Dstny.

De 37e editie van de Vuelta a Castilla y León begon woensdag met een rit van 168,9 kilometer, met start en finish in Soria. In de eerste helft van de etappe moesten twee beklimmingen van tweede categorie worden bedwongen, maar alles kwam richting de finale bij elkaar. Daarin waren vier heren het sterkst in een heuvelop aankomst. Engelhardt van Team Jayco-AlUla legde ietwat verrassend Alessandro Fedeli, Alex Molenaar en Iván Garcia Cortina erop.

Lotto-Dstny viert feest op tweede dag

Een dag later lag er een soortgelijke etappe klaar, met dit keer de start in Coca en de finish in Segovia. De twee beklimmingen van eerste categorie zaten dit keer echter dichterbij de finale. Dat speelde de klimmers in de kaart. Jetse Bol toonde zich in de openingsfase. Later kreeg hij gezelschap van Filippo Conca, die de Nederlander al snel afschudde.

EF Education-EasyPost had ambitie en pakte de Italiaan terug aan de voet van de laatste klim. Uiteindelijk demarreerde Jefferson Cepeda namens de ploeg. De klimmer kwam met grote voorsprong boven, maar werd door een goede onderlinge samenwerking bij de achtervolgers in de vlakke slotfase nog ingelopen. Pablo Castrillo (Equipo Kern Pharma) en Eduardo Sepúlveda (Lotto Dstny) wisten vervolgens te ontsnappen, waarna de laatste Castrillo aftroefde in de sprint. Engelhardt finishte als derde, maar verloor de trui aan Sepulveda, die dus naast de rit ook meteen de eindzege pakte.

Uitslag etappe 1 Vuelta a Castilla y León 2023

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag etappe 2 Vuelta a Castilla y León 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws